YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 21:24

DATÇA BELEDİYESİ LİMAN DÜZENLEME ÇALIŞMASINI HIZLANDIRDI

A
A
A
DATÇA BELEDİYESİ LİMAN DÜZENLEME ÇALIŞMASINI HIZLANDIRDI

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, ``Kent kimliğimize yeni liman düzenlemesi ile büyük katkı sağlayacağız`` dedi.
Datça Belediyesi turizm sezonunun başlamasına az bir zaman kala limanda su, elektrik ve telefon hatlarını yer altına almak için çalışmalara başladı bunun yanı sıra limanda park ve çay bahçesi düzenlemesine devam ediyor.
Mevcut yat limanındaki park ve rıhtım düzenlemeleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Şener Tokcan, ``Datça`nın turizmden gelecek beklentisi büyük bir Akdeniz kıyı kenti olarak kendi kişiliğini ifade etmesine olanak sağlayacak, onu başka kentlerle mukayese edildiğinde kent karakter ve estetiği konusunda ön sıralara taşıyacak, özellikle kendisi için tasarlanmış bir yollar, kaldırımlar ve meydanlar sistemine ihtiyacı vardır. Kıyıdan başlayarak zaman içinde iç kesimlere de ilerlemesini düşündüğümüz bu çalışma kapsamında ilk etapta, kentin en yoğun kullanılan dolayısı ile turistik açıdan da en önemli bulunan iki bölgesi, yani liman bölgesi ile Atatürk Caddesi ve Ali Osman Çetiner caddelerini kapsayan merkez bölgesinde sözünü ettiğimiz kentsel tasarım düzenlemeleri ele alınmış olacaktır.Ana fikri denizin dalgalarından kaynaklanan bu proje tamamlandığında kentimize hareketliliği, renkliliği, neşeyi ve zarafeti getirecektir. Bu ana fikir üzerinden geliştirilen diğer uygulamalarla Datça kenti, diğer kıyı kentlerinde benzeri olmayan, bir felsefe ve buna bağlı ana tema üzerinde geliştirilmiş özel tasarıma dayalı bir düzenlemeye sahip olmuş olacaktır`` diye konuştu.
İki bölümden oluşan ilk etap projenin uygulamasında öncelikle yat limanı bölgesinden başlandığını açıklayan Tokcan, ``Mevcut liman tümüyle yenilenmekte olup, hayata geçirilen park projesi ile ilçeye deniz yoluyla gelenleri bir görsel şölenle karşılamayı hedefliyoruz. Çatı Mimarlık Firması`ndan mimar Selvi Molva`nın imzasını taşıyan düzenlemede mermer, traverten ve taş gibi doğal malzemelerle ferforjeyi bir arada kullanırken, peyzajında yöresel maki bitkilerinden yararlandık`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir