ASAYİŞ - 23 Mart 2012 Cuma 13:00

NEVRUZ GÖSTERİCİLERİ ADLİYEDE

A
A
A
NEVRUZ GÖSTERİCİLERİ ADLİYEDE

Mersin`de izinsiz Nevruz kutlamalarına katılarak yasa dışı gösteri yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 9`u çocuk 18 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, 20 Mart günü BDP`nin valilik tarafından izin verilmeyen Nevruz kutlamalarına katılarak mahalle aralarında korsan gösteriler düzenleyip polisle çatıştıkları belirlenen 18 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 9`u çocuk 18 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. Mersin Devlet Hastanesi`ndeki sağlık kontrolünün ardından Mersin Adliyesi`ne getirilen şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Muhtar ve köy halkı el ele verdi, 3 öğrencisi olan okulu yeniledi Sivas’ta muhtar ve köy halkı el ele verdi köyde bulunan atıl vaziyetteki ilkokulu öğrenciler ve öğretmen için yeniledi. Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Eskiçubuk köyünde vatandaşlar eğitimin kalitesini artırmak ve çocukların daha iyi bir ortamda öğrenmelerini sağlamak için bir araya geldi. Köy halkı ve muhtarın öncülüğünde, 3 öğrenci ve 1 öğretmenin bulunduğu küçük köy okulu baştan aşağı yenilendi. “Eğitim öğretim seviyesini yükseltmek için elimizden geleni yaptık” 31 Mart mahalli seçimlerinde muhtar seçilen köy muhtarı Ekrem Şenol, “Seçim sürecinde vaatlerim vardı. Vaatlerim arasında da köy okulunu yenilemek vardı. Bina, bahçe, duvar atıl durumdaydı. Mevcut durumda şu an okulumuzda öğrenci var fakat okulun kapatılma durumu da var. Bizler köy halkı olarak okulun kapatılmasını istemiyoruz. Eğitim öğretim seviyesini daha da yükseltmek için elimizden geleni yaptık ve en güzel hale getirdik. Kalan eksiklerimizi de tamamlayacağız. Köylünün de desteği oldu. Herkesten Allah razı olsun” dedi. “Okulumuz eğitim öğretime uygun hale geldi” Okul standartlarının yükseltilmesi çocukları mutlu etti diyen öğretmen Ramazan Köse, “Okuluma ilk başladığımda burada okulun eğitim öğretimi için uygun olmayan şartlar vardı. Yeni köy muhtarımız sayesinde okulumuz eğitim öğretime uygun hale geldi. Okul standartlarının yükseltilmesi çocuklarımızı mutlu etti” şeklinde konuştu.
Tokat Her yerde kahve olarak tüketilirken Tokatlılar konservesini yapıyor Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin, kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, aynı zamanda bitkinin burcunun da çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını ortaya koyuyor. Adana ve Hatay’da sıkça görülen menengiç ağacı Tokat’ta da yetişiyor. Şifasını bilmeden birçok vatandaş önünden geçerken Tokatlı bitki uzmanı Havva Çiftçier, hem kahvesini hem burcunu topluyor. Kahvesi kolon kanserine iyi gelen menengiç bitkisinin burcunun faydası da saymakla bitmiyor. İdrar yolu enfeksiyonları başta olmak üzere egzama ve romatizmal hastalıklara iyi gelen menengiç burcu kavrularak konservelere konuluyor. “Kahvesi kolon kanserine iyi geliyor burcu antioksidan” Menengiç kahvesinin ayrı burucunun ayrı bir şifa deposu olduğunu söyleyen Tokatlı bitki uzmanı Havva Çifçier, “Menengiç burcunu Tokat’ta kimse bilmez. Hatay yöresine aittir. Aslında bizim insanımız doğal şifa olduğunu bilmiyor. Menengicin ufak burçlarını topluyoruz. Kavanozlara turşu şeklinde koyuyoruz. Kavurup koyuyoruz. Öncelikle kanı temizler. Bağırsakları çalıştırır. Anti oksidandır. Her bahar mayıs ayında burçlarını topluyoruz. Ağustostan sonra da küçük tombul şekilde meyveleri oluşur. Kırmızı ve siyah şeklini alır. Bunların kahvesi yapılır. Araştırmalarımız neticesinde kahvesinin kolon kanserine iyi geldiğini öğrendik. Menengiç burcu da idrar yolu enfeksiyonlarına, egzama ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Bunun kavanozlara haşlayıp turşusunu kurarlar. Veya da kavurup koyarlar. Aç bitir şeklinde tüketilir. İster yoğurtlu ister de yumurtalı yenebilir. Her şeye faydası vardır” dedi.