YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 13:35

MİDYAT CEZAEVİ PERSONELİNDEN KAN BAОIŞI

A
A
A
MİDYAT CEZAEVİ PERSONELİNDEN KAN BAОIŞI

Mardin`in Midyat ilçesinde bulunan M Tipi Ceza İnfaz Kurumu personeli, Türk Kızılay Kurumu`na kan bağışında bulundu.
Midyat Ceza İnfaz Kurumu salonunda kurulan kan toplama merkezinde kan bağışı kampanyası başlatıldı. İlk kanı cezaevi müdürleri verdi. Kan bağışında bulunan cezaevi idarecileri ve memurları, kan vermenin sağlık ve insanlık adına çok önemli bir görev olduğunu belirterek, sağlıklı herkesi kan vermeye davet ettiler.
Kan bağışı konusunda bilinç oluşturmayı ve alışkanlık kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi Doktoru Deniz Akelam, "Acil durumlarda kan kaybeden hastalarımız için kan bağışı topluyoruz. Bu hastalarımızın sıkıntı yaşamaması için kan bağışının gerçekleşmesi gerekiyor. Bir de olağanüstü durumlar için bir stok bulundurmalıyız. İhtiyacın yüzde 70`i kadar kan bağışı ile gerçekleşiyor" dedi. Akelme, sağlıklı bir insanın 3 ay arayla kan bağışı yapabileceğini sözlerine ekledi.
Kampanyalardan elde edilen kanların gün sonunda Diyarbakır Kan Merkezi`ne götürülerek, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra gerektiğinde kullanılmak üzere saklanacağı bildirildi. Bağışlanan kan kullanıldığında da vatandaşlar kısa mesajla bilgilendirilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir