ASAYİŞ - 23 Mart 2012 Cuma 14:53

AFYONKARAHİSAR`DA HIRSIZLIK

A
A
A
AFYONKARAHİSAR`DA HIRSIZLIK

Afyonkarahisar`da kimliği belirsiz kişiler, üç aracın camlarını kırarak teyp, hoparlör ve park sensörlerini çalıp kayıplara karıştı. Hırsızlar, araçların her birisinin içerisine de 1 lira bozuk para, paketinden çıkarılmamış kadın çorabı ve bir tane kama türü bıçak bıraktı.
Sabah saat 05.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler, Marulcu Mahallesi`ndeki Fevzi Dede Caddesi ve Gedik Ahmet Paşa 2. Sokak üzerinde bulunan üç aracın teyp, hoparlör ve park sensörlerini çaldı. Olayı, sabah komşularının haber vermesi ile öğrenen araç sahipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Araçlarının yan camlarının kırılmış olduğunu gören vatandaşlar, polisten yardım istedi. Polis, yaptığı inceleme sonrasında araç içerisindeki bıçak ve kullanılmamış kadın çorabını delil olarak aldı.
Parmak izi araştırması da yapan polis, hırsızları aramaya başladı.
Fevzi Dede Caddesi üzerinde bulunan 20 NF 306 plakalı aracın sahibi Mehmet Bakırtepe, teybinin çalındığını bir de içerisinde bıçak görünce çok şaşırdığını söyleyerek, "Aslında kimse ile de bir husumetim yok. Ama neden böyle bir şey yaptılar anlamadım. Masrafım nereden bakılsa 450 lira" diye konuştu.
03 UU 388 plakalı aracın sahibi Yasin Akyol ise daha önce aracında hırsızlık olayının yaşandığını zanlıların yakalanamadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Utanmadan bir de `bir şişe su al da iç` der gibi 1 lira bozuk para bırakıyorlar. Hasarım 500 liradan fazla. O değil, benden aldıkları malzemeleri hiçbir şekilde kullanamazlar. Benim aracım bu zararı gördüğü ile kaldı. İnşallah polisler bu olayı aydınlatır da vatandaşlar huzur içerisinde evinde uyur."
Polisin, üç aracın teyplerini çalan kişileri yakalama çalışmasına başladığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.