GENEL - 23 Mart 2012 Cuma 21:23

BDP`Lİ KAPLAN İLE EMNİYET AMİRİ ARASINDA SERT TARTIŞMA

A
A
A
BDP`Lİ KAPLAN İLE EMNİYET AMİRİ ARASINDA SERT TARTIŞMA

Şırnak`ın Cizre ilçesindeki izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda gözaltına alınanlara destek vermek üzere Cizre`ye gelen BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan ile emniyet amiri arasında tartışma çıktı. Oldukça öfkelenen Kaplan`ın bir ara küfrettiği görüldü.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Van Milletvekili Özdal Uçer, İsviçre Sol Parti Üyesi Yekbun Alp ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, izinsiz Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda gözaltına alınanlara destek vermek ve incelemelerde bulunmak üzere Cizre`ye geldi. BDP heyeti, ilk önce Nur Mahallesi`nde bulunan BDP İlçe Teşkilatına geçti. Heyet, daha sonra vatandaşlarla birlikte buradan adliye
sarayına kadar yürümek istedi. BDP İlçe Başkanlığı önünden yürüyüşe geçen kalabalığın önü, Cumhuriyet Parkı önünde polis ekipleri tarafından kesildi. Burada BDP`li milletvekilleri ile emniyet güçleri arasında sözlü tartışma yaşandı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Uçar ile yapılan görüşmenin ardından vekillerin yürüyüşüne müsaade edildi. Ancak vekillerle birlikte partililer de yürümeye devam edince polis, Dörtyol kavşağında bir kez daha grubu durdurdu. Olaya müdahale etmek isteyen BDP Şırnak
Milletvekili Hasip Kaplan ile bir emniyet amiri arasında tartışma yaşandı. Emniyet amiri, "Kendi özgürlüklerinizi savunurken, başkalarının özgürlüklerine engel olamazsınız" deyince Kaplan da, "Benimle bu şekilde konuşamazsın, saygılı ol. Ben bir milletvekiliyim, grup başkan vekiliyim" dedi. Emniyet amiri de, "Ben sizi vekil tayin ettiğimi hatırlamıyorum" diye yanıt verdi. Yaşanan tartışmanın ardından BDP`li vekiller, güvenlik önlemleri altında adliye sarayı önene kadar geldi.
Kaplan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Başsavıcısı ile görüşmek için adliyeye girdi ancak milletvekili olmayan parti yetkililerine izin verilmemesi üzerine burada da gergin anlar yaşandı. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile ismi öğrenilemeyen emniyet amiri arasında bir kez daha tartışma yaşandı. Bu sırada BDP`li Kaplan`ın küfür ettiği görüldü. Tartışma, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Uçar`ın araya girmesi ile son buldu. BDP`li milletvekilleri daha sonra yaşanan gözaltılarla ilgili bilgi almak için
adliye sarayına girdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da yer fıstığı hamlesi Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazi Yönetimi Merkezi (ADYÜTAYAM)’da yer fıstığı hasadı ve sera çalışmaları başarıyla tamamlandı. Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Arazi Yönetimi Merkezi (ADYÜTAYAM), bölge tarımına katkı sağlamaya yönelik yürüttüğü deneme ve araştırma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Merkezde bu sezon gerçekleştirilen yer fıstığı hasadı başarıyla tamamlanırken, ürünün bölge şartlarındaki verimliliğine ilişkin elde edilen sonuçlar dikkat çekti. Yer fıstığının ekiminden hasat aşamasına kadar tüm sürecin akademik ekip tarafından titizlikle takip edildiği belirtilirken, denemelerin bölge tarımına yeni bir alternatif ürün kazandırma potansiyeli taşıdığı ifade edildi. Merkezde sürdürülen bir diğer çalışma ise sera ortamında yapılan sebze yetiştiriciliği denemeleri oldu. Brokoli, marul ve karnabahar gibi sebzelerin kapalı alandaki gelişim süreci gözlem altına alındı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, çalışmaları yerinde incelemek üzere ADYÜTAYAM’ı ziyaret etti. Ekipten yürütülen araştırmalar hakkında bilgi alan Rektör Keleş, ortaya konulan özverili çalışmalardan ötürü akademik personele teşekkür etti. Elde edilen verilerin, Adıyaman’ın iklim şartlarına uyumlu yeni sebze türlerinin belirlenmesine ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı bildirildi.