YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 13:16

ÇANAKKALE DESTANI BAŞİSKELE`DE CANLANDI

A
A
A
ÇANAKKALE DESTANI BAŞİSKELE`DE CANLANDI

2010-2011 tiyatro sezonunda sahnelendiği her ilde gözyaşları ile seyredilen ``Çanakkale Destanı`` adlı yılın en iyi tiyatro oyunu Başiskele Kullar Kültür Merkezi`nde seyirciyle buluştu.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında gerçekleşen etkinliğe Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Savaş Tuncer, İlçe Jandarma Komutanı Gülali Çendik, Başiskele Belediyesi Başkan yardımcısı Köksal Ayabakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aziz Kurt ile belediye meclis üyeleri katıldı.
Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuların sergilediği ve Abdülkadir Katra`nın yazıp yönetmenliği oyunda, Büyük destanın nasıl gerçekleştiği, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Seyit Onbaşının, yeni gelinlerin, on beş yaşındaki evlatların, kahraman kadınlarımızın zafer için vermiş oldukları mücadele duygusal bir dille anlatıldı. Gündüz ilköğretim okulu öğrencileri, akşam da ilçe protokolü ve yetişkinlere yönelik sergilenen oyunda deyim yerindeyse Çanakkale Destanı bir kez daha canlandırıldı. Ayakta alkışlanan oyunun sonunda oyunculara protokol tarafından çiçek takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.