YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 13:19

KAYMAKAM ERTÜRKMEN HATİCE NİNE`Yİ SEVİNDİRDİ

A
A
A
KAYMAKAM ERTÜRKMEN HATİCE NİNE`Yİ SEVİNDİRDİ

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Türkmen, yıllardır mum ışında yaşamını sürdüren Hatice Nine`nin evine elektrik bağlattı.
Sultanhisar`a bağlı Atça Beldesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Hatice Şener (77), maddi gücü olmadığından evine elektrik bağlamadığı için yıllardır evinde mum yakarak hayatını sürdürüyordu.
Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Türkmen ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyesi Erol Özçin, Hatica Nine`yi evinde ziyaret etti. Hatice Nine`nin durumunu gören Kaymakam Ertürkmen, yaşlı kadının evine elektrik tesisatı döşeterek elektrik bağlanmasını sağladı.
İl defa elektrikle tanışan Hatice Nine, Kaymakam Ertürkmen ve yetkililere teşekkür etti. Kaldığı odanın elektrik düğmesine basan yaşlı kadın, mum ışığında yaşamaktan kurtuldu.
Devletin her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarının yanında olduğunu ifade eden Kaymakam Ertürkmen, ``Devlet vatandaşlarımıza yardım ve destek için var. Hatice Ninemizin mutluluğu gözlerine yansıdı. Hayırsever halkımızdan da bir buzdolabı ve televizyon gibi kullanmadıkları ama sağlam bulunan eşyaları bağışlamalarını istiyoruz. Şayet böyle bir bağış gerçekleşmezse gene biz devlet olarak beyaz eşyasını temin ederek Hatice Nine`mizin daha sağlıklı ve rahat yaşamını sağlayacağız`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.