YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 14:07

CHP BURSA TEŞKİLATI`NDA İKİNCİ KÖSTEBEK İDDİASI

A
A
A
CHP BURSA TEŞKİLATI`NDA İKİNCİ KÖSTEBEK İDDİASI

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yerlikaya`nın Gemlik`te yapılan seçimle ilgili il disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Gemlik seçimleriyle ilgili partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Gemlik Belediye Meclis Üyesi Bülent Dalgılıç`ın meclis üyeliğinden istifasının ardından CHP Genel Merkez ve Bursa İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.
Gemlik`teki olaylarda ilişkisi olması nedeniyle Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yerlikaya`nın il disiplin kuruluna sevk edildiğini belirten Akdoğan, partideki tüm görevlerinden Yerlikaya`nın istifa ettiğini kaydetti. Akdoğan, Yerlikaya`nın Gemlik`teki seçimlerde başka parti lehinde çalışmalar yaptığı iddiasıyla parti içi soruşturmanın yapıldığını belirterek, ``Dalkılıç`ın belediye meclis üyeliğinden istifasını geri çekmesi halinde konunun takipçisi olacağız. Bizler kimin oy verdiğinin öğrenmek yerine temiz siyaset istiyoruz. Bu kirli süreç içinde kimler bir parçası olduysa bunu ortaya çıkaracağız. Bu konuyu sonuna kadar götürme kararlığı içerisindeyiz. Bu süreçte buz dağının sadece görünen kısmıyla ilgilenmediğimizi, bu sürecin görünmeyen yüzünü ortaya çıkaracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. 26,5 yıldır Gemport yönetim kuruluna Meclis br yönetim kurulu üyesi verir. Bu da seçimle işler. 26,5 yıl sonra Gemlik Belediye Başkanvekili, Gemport`a seçimle değil kendi iradesiyle meclis üyesi atamıştır`` dedi.
Siyasette etiği, katılımcılığı dikkate almayan her kesimle mücadele edeceklerini kaydeden Akdoğan, ``Türkiye`de temiz siyaset için adım atacağız. Bunun cezasını biz vermezsek kamuoyu verir. Konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. Kimler bu kirli oyunun içinde olduysa hepsini ortaya çıkarıp kamuoyuna sunacağız`` diye konuştu.
(SA-İHS
Bunlar Da İlginizi Çekebilir