YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 15:28

MİLLETVEKİLİ MATLI YANAN KARACABEY ULU CAMİİ`Nİ İNCELEDİ

A
A
A
MİLLETVEKİLİ MATLI YANAN KARACABEY ULU CAMİİ`Nİ İNCELEDİ

Karacabey`de dün çıkan yangında küle dönen tarihi camiyi inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, ``Yüreğimiz yanıyor. Karacabey halkını derinden üzen bir hadise bu. Karacabey`de herkesin bu camide hatıraları var`` dedi.
Olayı Ankara`da meclis çalışmaları sırasında öğrendiğini ifade eden Matlı, ``Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ve Belediye Başkanı Ergün Koç ile sürekli irtibata geçerek konuyu takip ettim. Gerçekten çok üzücü bir olay. Yüreklerimiz yandı. Vatandaşlarımızda akşamdan beri arayarak üzüntülerini dile getiriyorlar. Şu an hasar tespiti yapılıyor, adli ve idari soruşturma devam ediyor. Ciddi bir hasar var, binanın taş yapısında sıkıntı var mı yok mu inceleniyor. Bundan sonra bize düşen, en kısa zamanda daha güzel bir şekilde bu mabedi ibadete açmaktır. Devlet olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getireceğiz" diye konuştu.
Türkiye`nin dünyanın her tarafından bu tip hizmetler yaptığını anlatan Matlı, "Balkanlar`da yıkılmış bütün tarihi eser, cami ve türbeleri ayağa kaldıran Türkiye Cumhuriyeti, en kısa zamanda Karacabey`deki Ulu Camii de ayağa kaldıracaktır. Devlet millet el ele vererek daha güzelini en kısa zamanda inşa edeceğiz`` şeklinde konuştu.
Karacabey Ulu Camii`nin 14. asırda yapılan tarihi bir cami olduğunu ifade eden Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban da, ``Kasım ayından bu yana restorasyon çalışmaları devam ediyordu. Dolayısıyla camimiz ibadete kapalıydı. Bizim en büyük tesellimiz yangında can kaybının yaşanmaması. Bilirkişi heyeti gerekli incelemeleri yaptı. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nden gelecek olan ekipler de hem minare hem de duvarların yangından etkilenip etkilenmediğini inceleyerek bizi aydınlatacak. Biz de onların verecekleri raporlar doğrultusunda gereğini yapacağız. Yangının çıkış sebebi hakkında şu an net bir şey yok. Ama savcılığımız konuyla ilgileniyor. İhmal var ya da yok, her şey net olarak belli olduktan sonra konunun gereği yapılacak`` dedi.
Bu arada vatandaşlar, ustaların camide pürmüzle çalıştığını, yangının bu yüzden çıkmış olabileceğini iddia etti. Yangınla ilgili tahkikat çok yönlü olarak devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir