YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 15:34

TÜBİTAK ORTAÖОRETİM ÖОRENCİLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI`NDA 16 PROJE BİRİNCİLİK ELDE ETTİ

A
A
A
TÜBİTAK ORTAÖОRETİM ÖОRENCİLERİNE YÖNELİK ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI`NDA 16 PROJE BİRİNCİLİK ELDE ETTİ

TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir basamak alan Ortaöğretim Öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlandı. Yarışmada 16 proje birinci seçilirken, 9 proje ikincilik, 9 proje de üçüncülük elde etti.
Kültür ve Gösteri Merkezi`nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Yarışma Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, ``Bu yıl Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşan bölge yarışmasına 525 adet proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 90 tanesi jüri üyeleri tarafından sergiye davet edilerek 20-21-22 Mart 2012 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi salonunda sergilendi. Sergiye davet edilen projeler jüri üyelerimiz tarafından tekrar değerlendirilerek dereceye girenler tespit edildi`` dedi.
Çiftçi,birinci olan 16 adet projenin Ankara`da 03-08 Mayıs 2012 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından düzenlenecek sergide bölgemizi temsil edeceğini ifade etti.
KÜFREVİOОLU`NUN DEОERLENDİRMESİ
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İran Küfrevioğlu ise konuşmasında, ``Ödül kazanan ve proje sunumuna çağrılan bütün gençlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Yarım asırlık geçmişi, bilimsel gücü ve imkanları, bölgesel kalkınmadaki öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi, hem bölgesinin hem de Türkiye`nin önde gelen üniversitelerinden birisidir. Bu etkinliğin üniversitemiz çatısı altında olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir`` diye konuştu.
Küfrevioğlu, TÜBİTAK`ın uzun yıllardan beri Türkiye`nin bilim politikasına çok önemli katkılar sunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
``1975 yılından beri ben şahsi olarak birçok TÜBİTAK aktivitesine katıldım. Lise ikinci sınıf öğrencisi iken Çanakkale`de 1975 yılında TÜBİTAK yaz okuluna iştirak ettim. 1976`da lise son sınıf öğrencisi iken Liseler arası Kimya yarışmasında Doğu Anadolu üçüncülüğü kazandım. Bu benim için bir dönüm noktası oldu. Ve Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne girdim. Fakülte öğrenimim boyunca TÜBTAK`tan burs aldım. Bugün de aynı bölümde profesör olarak çalışmaktayım. Bunları sizlere örnek olması açısından açıklıyorum. Sizler de TÜBİTAK`ın da katkısıyla geleceğin bilim insanları olarak Ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacağınıza inancım tamdır.``
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge`de konuşmasında, önümüzdeki yıllarda hem sayı hem de kalite yönünden projelerin daha da artmasını temenni etti ve başarılı öğrencileri ve hocalarını kutladı.
Konuşmalardan sonra dereceye giren projeleri hazırlayan öğrencilere ödülleri verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir