YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 15:36

ADANA KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI

A
A
A
ADANA KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLADI

Adana`nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen ``˜Adana Kültür Günleri` İlahiyatçı Yazar Reşit Haylamaz`ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in hayat hikayesini anlattığı ``˜Kutlu Doğum` konferansıyla başladı.
Resmi açılış töreni 24 Mart Cumartesi saat 10.00`da mehteran konseriyle yapılacak olan etkinlik takviminin ilk programında yer alan üç ayrı konferansa izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, etkinlik takviminin ilk sırasında bulunan ``˜Kutlu Doğum` konferansı öncesinde yaptığı konuşmada, ``Biz Adana`da tarihinin en kapsamlı Kültür Merkezi`ni yaptığımız için sevinçliydik. Ancak üç günlük etkinliklerimizin ilk günündeki ilk konferansa olan bu büyük ilgiyi görünce şunu ifade ediyorum ki ``˜Adana`ya daha büyük bir kültür merkezi ve daha fazla izleyici kapasitesine sahip konferans salonları en kısa zamanda inşa edilmelidir`` dedi.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi`ndeki Mehmet Akif Ersoy Salonu`nda düzenlenen konferanslarda 750 ve 350 koltuk kapasiteli iki aynı salon aynı anda kullanılırken izleyicilerin yoğun ilgisi üzerine sahneye de ek koltuklar konuldu.
Adana Kültür Günleri 2012`nin ilk günündeki her üç konferansın ardından da konuşmacılar kitaplarını dinleyicileri için imzaladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir