YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 16:40

ADAPAZARI BELEDİYESİNDEN GİRİŞİMCİLERE ALTIN FIRSAT

A
A
A
ADAPAZARI BELEDİYESİNDEN GİRİŞİMCİLERE ALTIN FIRSAT

Adapazarı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile başlatılan ``Girişimcilik Eğitimi`` altın fırsatlar sunuyor.
Adapazarı Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile başlatılan Girişimcilik Eğitim programı bu yıl ikincisi düzenlenecek. Girişimcilik eğitim programına yeni iş kurmak isteyen kişiler katılabilecek. Girişimcilik eğitimine katılıp projeleri kabul edilen kişilere, Yeni Girişimci Desteği adı altında, işletme kuruluş desteği 5 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği 10 bin TL, işletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 27 bin liralık geri ödemesiz mali destek imkanı sağlanıyor. Geri ödemesiz mali destek yanında sabit yatırım desteği olarak 70 bin liralık sıfır faizli kredi veriliyor.
Girişimcilik Eğitim programına katılmak isteyenler 13 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Adapazarı Belediyesi`ne başvurabilirler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.