YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 17:45

BÜYÜKŞEHİRDEN EV HANIMLARINA BİLGİSAYAR EОİTİMİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİRDEN EV HANIMLARINA BİLGİSAYAR EОİTİMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi`nin ev hanımlarına yönelik düzenlediği bilgisayar kursunun 6. ve 7. dönemini başarıyla tamamlayan 632 kursiyer sertifikalarını aldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilen "mobil eğitim" projesi (BUMEP) 10 ayda 30 farklı mahallede hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 5 adet özel donanımlı otobüsle gerçekleştirilen projeye bugüne kadar 4507 kişi başvurdu, 2103 kişi mezun oldu, 2305 kişi de eğitime katılmayı bekliyor. Eğitimler, 10 ay boyunca Esentepe, Çalı, Adnan Menderes, Arabayatağı, Panayır, Başaran, Güneştepe, Üçevler, Hacivat, Yiğitler, Yıldırım, Hüdavendigar, Minareliçavuş, Vatan, Zümrütevler, Zafer, Ahmet Yesevi, Şirinevler, Fatih, Pınarbaşı, Teferrüç, Bağlarbaşı, İhsaniye, Soğanlı, Yeşilyayla, Mimar Sinan, Bağlarbaşı, Beşevler, Sakarya, 75. Yıl ve Umurbey mahallelerinde 7 dönemde 16 yaş ve üzerindeki kadınlara yönelik olarak yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuar alanında (Merinos AKKM) gerçekleştirilen sertifika töreninde, BUMEP kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını ve ödüllerini verdi. BUMEP ile bilgisayar eğitimlerine katılan kadınların tüm annelere örnek olması gerektiğini belirten Başkan Altepe, ``Bursa mobil eğitim projesi, toplumun direği olan ve bizleri yarınlara hazırlayan annelere yönelik özel bir proje. Son teknolojinin kullanımı konusunda toplumun tüm kesimlerinin bilgilenmesini önemsiyoruz. Gece gündüz demeden Bursa`nın kabuk değiştirmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa`nın konuşulacağı bu projelerin devamı gelecek`` diye konuştu.
Altepe, BUMEP`in örnek bir proje olduğunu belirterek, proje için özel olarak hazırlanan otobüslerde ev kadınlarına kadın eğitmenlerle eğitim verildiğini ve uygulamanın çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bu tür eğitim projelerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Altepe, ``Kadınlar, geleceği hazırlıyorlar, teknolojiyi yakından takip ediyorlar. Sosyal, kültürel ve ekonomik her türlü ihtiyaçları ve çocuklarını yetiştirirken daha etkili olmaları konusunda bu eğitimlerin kadınlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Eğitimler, sağlıklı bir şekilde sıradaki kursiyerler için de gerçekleştirilecek`` şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, dereceye giren 289 kursiyer arasından yaptığı çekilişle 3 kursiyere notebook, tablet pc ve netbook ile diğer kursiyerlere de flash bellek ve sertifikalarını armağan etti.
Törende kursiyerler adına duygularını dile getiren Ayşe Can, mobil bilgisayar eğitiminden dolayı Altepe`ye teşekkür etti. Can, BUMEP`in Büyükşehir Belediyesi`nin ev kadınlarına birer sürprizi olduğunu vurguladı.
Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Fatma Güler İnan da projenin mahallelerindeki kadınlardaki olumlu etkisini ve uygulama sürecini anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir