DÜNYA - 24 Mart 2012 Cumartesi 10:35

TARSUS İDMAN YURDU ŞÖHRETLERİ, GALATASARAY ŞÖHRETLERİNİ 5-3 YENDİ

A
A
A
TARSUS İDMAN YURDU ŞÖHRETLERİ, GALATASARAY ŞÖHRETLERİNİ 5-3 YENDİ

Tarsus İdman Yurdu`nun 89. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kente gelen Galatasaray şöhretlerinden oluşan karma takım ile Tarsus İdman Yurdu şöhretler takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan Tarsus İdman Yurdu 5-3 galip ayrıldı.
Burhanettin Kocamaz stadında oynanan müsabakayı Süper Lig eski hakemlerinden Kadir Tozlu yönetti. Maçta Tarsus İdman Yurdu kaptanlığını Tarsus Belediye Başkanı ve Tarsus İdman Yurdu Onursal Başkanı Burhanettin Kocamaz, Galatasaray şöhretlerinin kaptanlığını ise Galatasaray eski başkanlarından Alp Yalman yaptı.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Kaymakam Orhan Şefik Güldibi`nin başlama vuruşunu yaptığı maçın ilk golünü Tarsus İdman Yurdu oyuncusu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural attı. 30`ar dakika oynanan müsabakanın ilk yarısı 2-2 bitti. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen müsabakada Tarsus İdman Yurdu şöhretleri sahadan 5-3 galip ayrıldı.
Galatasaray Şöhretler takımı teknik direktörlüğünü yapan Cüneyt Tanman, yıllar geçmesine rağmen Galatasaray değerini daha da artırdığını söyledi. Tanman, Tarsus`ta böyle bir organizasyonun içinde olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok mutluyuz. Tarsus`a geldik, çok iyi ağırlandık. Her şey çok güzel. Yenilmeseydik çok daha güzel olacaktı ama sporun içinde bunlarda var tabi. Oynarken farklı duygular var. Bıraktıktan sonra yıllar boyunca yine Galatasaraylı kalmak tabi çok önemli. Belki
şarap gibi yıllandıkça değeri artıyor misali, Galatasaraylı olarak da yılların geçmesi Galatasaray değerini daha da pekiştiriyor" dedi.
Galatasaray şöhretler takımı oyuncusu Hasan Vezir ise, Tarsus`ta olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çünkü Tarsus İdman Yurdu`nun 98. yıldönümü kutlamak amacıyla geldik. Teşekkür ederiz buradan herkese, Belediye Başkanına, kulüp başkanına, yöneticilere ve taraftarlara. Çok güzel ağırladılar bizi. Çok güzel de dostluklar kurduk. Çok güzel yerler gördük. Teşekkür ediyoruz. Dostluk çerçevesinde içerisinde güzel bir maç oldu. Futboldan kopmadık. 50 yaş gurubuyuz. Hem bulunduğumuz şehir
İstanbul`da, bu aktiviteleri devam ediyoruz. Onun dışında antrenörlük yapıyoruz. Antrenörlük yaptığımız dönem içerisinde devamlı aktif oluyoruz. Buna borçluyuz çünkü kopmadık. Kopma zorunda olmadığımız için bu işi severek yaptığımızdan bu tür aktivitelerde bulunduk. Çokta mutlu oluyoruz. Eski arkadaşları görüyoruz" şeklinde konuştu.
Galatasaray eski kulüp başkanlarından Alp Yaman, Tarsus`ta bulunmaktan mutlu olduklarını söyleyerek , "1923`te kurulmuş Tarsus İdman Yurdu`nun yıldönümüne davet edilmek hakkakten gurur vericiydi. Geldik dostlarımızı gördük, kaynaştık geri dönüyoruz. Yenildik olur futbol bu" diye konuştu.
Tarsus İdman Yurdu kalesini koruyan eski kaleci Tolunay Duman, ünlü futbolcuları burada görmekten mutlu olduğunu söyledi. Duman, "Yıllarca televizyonlarda izlediğimiz popüler futbolcuları sahada görüyorsunuz, size rakipler, onlara karşı mücadele ediyorsunuz. Simoviçe 3 gol atan bir Hasan Vezir`den bir gol yemek benim için şeref oldu. O havayı da teneffüs etmiş oldum" ifadesini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.