YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:14

SUNGURLU`DA KÜLTÜRLER BULUŞMASI

A
A
A
SUNGURLU`DA KÜLTÜRLER BULUŞMASI

Çorum`un Sungurlu ilçesinde kültürler buluşması yaşandı.
Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`nca kabul edilen AB gençlik projesi "Eliminating Negativities To Joining Of Youth (ENJOY)-Gençlerin Katılımındaki Engelleri Kaldıralım" projesi kapsamında Çorum`un Sungurlu ilçesine gelen yabancı öğrenciler için bir program düzenlendi. Mavi Ocak Tesisleri`ndeki programa Kaymakam Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Belediye Başkan
Yardımcısı Veysel Dorukoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, çok sayıda yabancı ve Türk öğrenci ile öğretmen katıldı.
Programda konuklar, müzik ve folklor gösterileriyle eğlendi. Yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine has halk oyunlarını sunmasıyla devam eden programda protokol üyeleri ve Türk öğretmenler de misket oynadı. Misketin ardından sahneye davet edilen yabancı konuklar ile Türk öğretmenler, hep birlikte "damat halayı"nı oynadı. Program horonlar eşliğinde sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.