YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:14

SUNGURLU`DA KÜLTÜRLER BULUŞMASI

A
A
A
SUNGURLU`DA KÜLTÜRLER BULUŞMASI

Çorum`un Sungurlu ilçesinde kültürler buluşması yaşandı.
Sungurlu Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`nca kabul edilen AB gençlik projesi "Eliminating Negativities To Joining Of Youth (ENJOY)-Gençlerin Katılımındaki Engelleri Kaldıralım" projesi kapsamında Çorum`un Sungurlu ilçesine gelen yabancı öğrenciler için bir program düzenlendi. Mavi Ocak Tesisleri`ndeki programa Kaymakam Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Belediye Başkan
Yardımcısı Veysel Dorukoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif, çok sayıda yabancı ve Türk öğrenci ile öğretmen katıldı.
Programda konuklar, müzik ve folklor gösterileriyle eğlendi. Yabancı öğrencilerin kendi ülkelerine has halk oyunlarını sunmasıyla devam eden programda protokol üyeleri ve Türk öğretmenler de misket oynadı. Misketin ardından sahneye davet edilen yabancı konuklar ile Türk öğretmenler, hep birlikte "damat halayı"nı oynadı. Program horonlar eşliğinde sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir