YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 13:16

HEKİMLERE AKADEMİK GELİŞİM KURSU

A
A
A
HEKİMLERE AKADEMİK GELİŞİM KURSU

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Samsun Tabip Odası tarafından hekimlere yönelik ``Akademik Gelişim Kursu`` düzenlendi.
OMÜ Tıp Fakültesi Pembe Salon`da düzenlenen kursun açılışına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Hakan Leblebicioğlu, öğretim üyeleri ile Samsun ve Samsun dışından gelen hekimler katıldı. Kursun Samsun Tabip Odası ve Tıp Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde hazırlandığını belirten Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, ``Hekimlerin bilgi ve becerilerini artırmak, bildiklerin üzerine yeni bilgiler katmak amacıyla akademik gelişim kursu planladık. Bu kursta makale yazımı, sunum teknikleri ve bilimsel çalışma üzerine akademisyenler 2 gün boyunca eğitim verecekler. Biz hekimlerin haklarını savunduğumuz gibi, hekimlerin bilimsel çalışmalarda da aydınlanması, gelişmesi önemsediğimiz bir konu`` dedi.
İlk defa bu kadar kapsamlı bir kurs düzenlendiğini söyleyen Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Bağırıcı, ``Böyle bir eğitim seminerinin ücretsiz yapılıyor olması hayret verici bir şey. Burada senelerin hocaları 30-40 yıllık birikimlerini genç öğretim üyeleri, asistanlar, uzman doktorlar ve birçok öğretim üyeleri ile paylaşıyorlar. Çevredeki tıp fakültelerinde, hastanelerde çalışan doktorlar, akademik gelişim planlayanlar geldiler, ücretsiz bir kurs ile kendilerini geliştiriyorlar`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir