YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 15:03

ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL:

A
A
A
ESKİŞEHİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL:

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehirspor taraftarlarına inandığını belirterek, kupa maçını tarafsız sahada oynamayacaklarını söyledi.
Teknik Direktör Ersun Yanal yazılı yaptığı açıklamada, kupanın bu yılki statüsü nedeniyle, en şanslı takımın kendileri olduğunu ifade etti.
Yanal, "Kural gereği bundan sonraki turlar tarafsız sahada oynanacak. Biz, inanıyorum ki, tarafsız sahada oynamayacağız. Eskişehirspor taraftarı ve bandomuz bizi nerede oynarsak oynayalım yalnız bırakmayacak. Eskişehirspor taraftarları kupa maçlarında bizi yalnız bırakmayacak. Kupa heyecanının şehre de yeni bir heyecan katacağını düşünüyorum. Taraftarımız futbol oyununu biliyor ve keyfini çıkarıyor. Güzel futbolu ödüllendiren taraftarlarımız futbolun renklerini ve zenginliğini kupa heyecanına da taşıyacaktır. Böyle bir taraftara sahip olmak sadece benim ve oyuncularım için değil, Türk futbolu için de büyük şanstır. Bu kura sonucunda MP Antalyaspor ile eşleşmemize de çok sevindim. Son lig maçında hem biz hem de Antalyaspor çok sevimsiz bir maç oynamıştık. Türk futbol kamuoyuna ve Eskişehirspor taraftarına bir doksan dakika borçlandık. Ben ve futbolcularım ligdeki karşılaşmadan sonra skorun ötesinde, oynanan oyundan dolayı mahcup hissediyorduk. Kupa bize, borcumuzu ödeme, mahcubiyetimizi giderme fırsatı sağlayacak. Çok güzel bir maç olacak."
Yarın kendi sahalarında oynayacakları Gaziantepspor maçının zor olacağını kaydeden Yanal şunları söyledi; "Beş maçtır gol yemeyen bir takıma karşı oynayacağız. Ama takımıma güveniyorum. Çünkü oyuncularım da, iyi bir oyun ortaya koyduklarında kendilerini daha iyi hissediyorlar. Bursaspor maçından sonra yaptığımız değerlendirme toplantısında, oyuncular kendileri, Ankaragücü maçı ile Bursaspor maçını kıyasladılar. Bursaspor maçında daha çok tatmin olduklarını söylediler. Futbol bu, çok iyi oynayıp da puan kaybedebiliyor veya hiç iyi oynamadan da galip gelebiliyorsunuz. Ama bir takım iyi oynamanın keyfini fark etmişse, oyuncular "puanı alalım, nasıl olursa olsun" zihniyetinde değilse, o takımdan ümitli olabilirsiniz. Ben de takımımdan ümitliyim. Oyuncularımın futbol oyununun hem kendilerine hem de izleyenlere keyif vermesi noktasına ulaşması çok önemli. Ayrıca bizim taraftarımız da aynı ruh ve düşünce birliği içinde. Futbolu böylesi bir arzuyla oynarsak her geçen gün daha iyiye gideceğimize inanıyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsmail Kartal, Süper Lig’de son 9 derbiyi kaybetmedi Galatasaray maçıyla birlikte Fenerbahçe’nin başında 11. derbisine çıkan Teknik Direktör İsmail Kartal, son 9 derbi mücadelesini kaybetmedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray ile karşılaşırken mücadeleyi Çağlar Söyüncü’nün golüyle 1-0 kazanmayı başardı. Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü İsmail Kartal da bu sezon 4. kez derbiye çıktı. Kartal’ın öğrencileri, sezonun ilk yarısında Beşiktaş ile Dolmabahçe’de oynanan müsabakadan 3-1 galip ayrılırken, sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında Kadıköy’de Beşiktaş karşısında 2-1’lik skorla 3 puana uzanan Fenerbahçe, bugün de sarı-kırmızılıları devirmeyi başardı. Son 9 derbiyi kaybetmedi Fenerbahçe’nin başında 3 farklı dönemde Galatasaray ve Beşiktaş ile ligde 10 kez sahaya Teknik Direktör İsmail Kartal, son 9 derbi mücadelesini kaybetmedi. Deneyimli çalıştırıcı, sarı-kırmızılılara karşı 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, siyah-beyazlılara karşı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kartal, ligde son derbi mağlubiyetini 2014-2015 sezonunda Galatasaray deplasmanında yaşadı. Süper Lig’de İsmail Kartal’ın derbilerde aldığı sonuçlar şöyle: 18.10.2014 Galatasaray: 2 - Fenerbahçe: 1 02.11.2014 Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 08.03.2015 Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 0 22.03.2015 Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 0 10.04.2022 Fenerbahçe: 2 - Galatasaray: 0 08.05.2022 Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1 09.12.2023 Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 3 24.12.2023 Fenerbahçe: 0 - Galatasaray: 0 27.04.2024 Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1 19.05.2024 Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1