GENEL - 24 Mart 2012 Cumartesi 15:50

BAKAN YAZICI`YA TALEPLERİNİ HORONDA TÜRKÜYLE ANLATTILAR

A
A
A
BAKAN YAZICI`YA TALEPLERİNİ HORONDA TÜRKÜYLE ANLATTILAR

Rize`nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köylüleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı`ya taleplerini horon oyunu sırasında atma türkü ile ilettiler.
Bakan Hayati Yazıcı, bugün Rize`nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerine ziyaretlerde bulundu. Hemşin ilçesinde devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi almak için Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar`ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Bakan Yazıcı, Belediye Başkanı Halim Bekar`a ``İşleri halledebiliyor musun yardım edeyim mi ?`` deyince Başkan Bekar ``Yok biz işi hallediyoruz`` şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine odadaki bir vatandaş ``Ya niye öyle diyorsun yardım istesene bakandan`` deyince, Bakan Yazıcı da ``Niye söylemiyorsun?`` diyerek danışmanlarına ``Not alın, sorunlarını halledin ?`` talimatı verdi.
Ardından Çamlıhemşin ilçesine ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı Çamlıhemşin Kaymakamlığı önünde horonla karşılandı. Burada Hemşin horonu oynayan Topluca Köyü Horon ekibi kendi aralarına giren ve kendileri ile horon oynayan Bakan Yazıcı`ya taleplerini ilginç bir yöntemle anlattı. Horon ekibi oyun sırasında yöresel atma türkü ile ``AKP`ye oyumuz, pek iyi değil halimiz, yoktur yayla yolumuz, bakanım vardı sözünüz, gerçekleşmedi henüz gerçekleşmedi henüz, para etmez çayımız, bozuktur moralimiz`` şeklinde taleplerini ilettiler.
Bakan Hayati Yazcı ilk anda söylenenleri anlayamazken daha sonra çevredekilerin uyarmaları üzerine söylenenleri dinledi. Topluca Köyü Horon ekibi ile hatıra fotoğraf çektirerek seçimden önce verdiği sözlerin arkasında olduğunu ve taleplerini yerine getireceğini belirten Bakan Hayati Yazıcı ``Sürekli taleplerle karşılaşıyoruz ama böyle horonla türküyle talepte bulunmaları güzel oldu`` dedi
Bakan Hayati Yazıcı, bir vatandaşın ``Biz de birinci lige çıkalım ?`` demesi üzerine ``Bizde öyle şike mike yok. Biz o işlerden anlamayız`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Karla kapanan yollar aşıldı, 2 hasta sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz kış koşullarına rağmen harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, kapanan yolları aşarak iki hastaya zamanında müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, Mazgirt ilçesine bağlı Örenici köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Can’ın genel durum bozukluğu ve bacaklarda uyuşma şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurması üzerine ekipler hızla harekete geçti. 29 Aralık’ta gerçekleşen vakada, kış şartlarının zorlaştırdığı yol koşullarına rağmen 112 Acil Sağlık ekipleri hastanın evine kadar ulaşarak ilk müdahaleyi yerinde gerçekleştirdi. Mehmet Can, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde rahatsızlanan 74 yaşındaki Sakine Kaymaz için de zamanla yarışıldı. Kar nedeniyle kapanan köy yolları iş makineleriyle açılırken, 6240 nolu 112 Acil Sağlık ekibi yaklaşık 3 saat süren yoğun ve koordineli bir çalışmanın ardından hastaya ulaştı. İş makinesi ve ambulans desteğiyle güvenli şekilde hastaneye nakli sağlanan Kaymaz’ın tedavisine başlandı. Yetkililer, en zorlu kış şartlarında dahi sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı. Her iki hastaya da geçmiş olsun dilekleri iletildi.