YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:28

BAŞKAN AKSOY MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

A
A
A
BAŞKAN AKSOY MUHTARLARLA BİRARAYA GELDİ

Karabük`ün Safranbolu ilçe Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda Başkan Aksoy bu yıl yapılması planlanan projelerle ilgili muhtarlara bilgiler verdi.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda asfalt çalışmalarına değinen Başkan Aksoy, ``Geçen yıl ağırlıklı olarak ana caddeler başta olmak üzere Emek Mahallesi ve Yeni Mahallede kısmen Cemal Caymaz mahallesinde asfalt sezonunu geçirdik. İnşallah bu sene bu çalışmalarımız biraz daha hızlanacak. Geçen yıl ihalesini yapmış olmamıza rağmen mevsim şartlarına yetiştiremediğimiz için soğuk asfalt çalışmamız ihalesi yapıldı. Güzergahlar belirlendi, ancak hava şartları yetişmediği için bu seneye aktardık. Ham yollarda öncelikle soğuk asfalt yapacağız. Ardından inşallah sıcak asfaltı da ileriki dönemde yapacağız. Soğuk asfalt yaptığımız yerlerde bu sene doğalgaz çalışmalarının devam ettiği yerlerde öncelikle yama ve ana caddelerde de yine ana caddeye paralel ya da ona bitişik yerlerde de tekrar sıcak asfalta devam edeceğiz. Bu sene kış sezonunda hava izin verdiği zamanlarda da kaldırım çalışmalarımız başladı. Çalışmalara öncelikle Emek Mahallesinde başladık. Bütün yolların asfaltının ardından hemen kaldırımını da mutlaka yapacağız. Çünkü yolun gösteriminde kaldırım çok çok önemlidir. Eğer bordür taşı koymadan asfalt yapıyorsanız asfaltın ömrü bordür taşı konulana göre yüzde 50 daha az oluyor. Bordür taşı koyduktan sonra kaldırımı da yaparsanız oradaki asfaltın ömrü 2 kat daha artıyor. Teknik olarak da bu böyledir. Biz bütün yollarımıza asfalt yaptığımız yollarımıza bu sene bordür koyduk. Arka tarafları da şimdi doldurarak hızlı bir şekilde buradan söktüğümüz kaldırım taşlarıyla da bir yandan kaldırımını yapmaya devam ediyoruz`` dedi.
Başkan Aksoy, toplantıda ayrıca, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)`nin Safranbolu`ya yapacağı 300 konutluk dar gelir grubunu kapsayan projenin yerinin önümüzdeki günlerde açıklanması ve birçok projeyi kapsayan konular hakkında da bilgiler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.