YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 23:28

YILIN EKONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

A
A
A
YILIN EKONOMİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından yapılan `Yılın Ekonomi Ödülleri` sahiplerini buldu. Yılın Sanayicisi ödülünü alan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 4+4+4 eğitim sistemini desteklediklerini dile getirerek, "Ben lise öğrencisiydim, şimdi üniversite öğrencisiyim. Lise müfredatında çok lüzumsuz dersler var. İnşallah 12 yıllık zorunlu eğitim bir başlangıç olur lise müfredatı da tekrar gözden geçirilir" şeklindeki konuşması davetlilerden uzun alkış aldı.
Hilton Otel`de gerçekleştirilen ödül törenine Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda işadamı katıldı.
Törende, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş bir açılış konuşması yaptı. Ardından konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri`nin üretim ve ihracatta ellerinden geleni yaptığını belirterek, kentin ticaret, sağlık ve eğitim de öncü şehirlerden biri olduğunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erciyes projesi başta olmak üzere diğer yatırımlarla turizmde de öncü şehir olacağını kaydetti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Kayseri`nin bir marka şehir olduğunu ifade ederek, "Marka şehre yakışan, bu şehrin hangi ihtiyaçları varsa bir an önce giderilmesi ile alakalı işlerin yapılmasıdır. Biz, siyasetçiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki öncülüğünde de birçok yatırımlarımız var. Bu yatırımlar sayesinde şu andan itibaren kente hiç yeni yatırım yapmazsanız bile bu şehir 50 yıl kendini idare edebilir" dedi.
LC Waikiki - Taha Grup Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık`ın `Markalaşma` konulu konferansının ardından ödül törenine geçildi.
Burada Yılın Sanayicisi ödülünü alan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, kriz ortamında bile canla başla mücadele eden Kayseri`deki tüm sanayicilerin başarıya layık olduğunun altını çizdi. Boydak Holding`in hedeflerini aştığını kaydeden Boydak, "Boydak grubu olarak 5 milyar ciro hedefimiz vardı bunu 5 milyar 300 milyon olarak gerçekleştirdik. Çalışan sayımızı 12 bin üzerine çıkacağımızı söylemiştik ve onu gerçekleştirdik. Yurt dışı yatırımlarımız olacaktı, bunları faaliyete geçirdik. Son olarak Diyarbakır fabrikamızı da faaliyete geçireceğiz. 2012 yılında da başarılı çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Yeni eğitim sistemini şahsı ve grubu adına desteklediklerini dile getiren Boydak, "12 yıllık eğitime şahsım ve grubumuz adına destek veriyoruz. Geçtiğimiz yıl liseyi bitirdim bu sene de üniversite öğrencisi oldum. Lise öğrencisi iken 40 kredi edebiyat dersi almışken sadece 4 saat bilgisayar dersi aldım. Ortaöğretim talebelerinde çok lüzumsuz dersler var. Talebelerimize yazık oluyor. Devamlı okul, dershane gezdiriyoruz. Bu eğitim sistemimizi ele almak lazım. 12 yıllık eğitim bir başlangıç oldu ama liselerdeki müfredatı tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor" dedi. Boydak`ın bu konuşması da katılımcılardan uzunca alkış aldı.
Törende ödül alanlar şöyle:
"Onur ödülünü Taha Grup İsmail Hakkı Kısacık, Yılın yatırımcı ödülünü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yılın sanayicisi ödülünü Boydak Holding Hacı Boydak, Yılın İnovasyon Ödülünü Molu Enerji Faruk Molu, Yılın Eğitime Katkı Ödülünü Özbıyık-Göknar Aileleri, Yılın İşadamı Ödülünü Hasçelik Halit Özkaya, Yılın İhracatçısı Ödülünü Çinkom Saffet Arslan, Yılın Markası Ödülünü Şahin Sucukları Salih Fazlıoğlu, Yılın İş Kadını Ödülünü Sefes Mobilya Şafak Çivici, Yılın Girişimci Ödülünü Tuğra Makina Mustafa Çetindağ, Yılın Gesiad üyesi Emak Asansör Hasan İlgen."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çağrı merkezleri aracılığıyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayıda vatandaşı 52 milyon TL dolandıran şüphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, siber suçların men ve takibine yönelik yürüttüğü soruşturmada, liderliğini Serkan Kınalı isimli şahsın yaptığı suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar koyarak, kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarında deprem mağduru aileler ile engelli vatandaşların da bulunduğu 37 şahsın dolandırıldığı, suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. 5 ayrı bölgede çağrı merkezi oluşturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş cezalarının bulunduğu belirlendi. Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin değişik suçlardan cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.