GENEL - 25 Mart 2012 Pazar 11:56

HASANKEYF`TE PEDALLAR KARDEŞLİK İÇİN DÖNDÜ

A
A
A
HASANKEYF`TE PEDALLAR KARDEŞLİK İÇİN DÖNDÜ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Batman Valiliği Hasankeyf Kaymakamlığı organizasyonunda Uluslararası Dağ bisikleti yarışması C3 kategorisi Hasankeyf`te yapıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in katılımıyla gerçekleşen yarışmaya erkek ve bayanlarda biri İranlı toplam 49 sporcu katıldı. Yarışa Eşi Esra Şimşek`le katılan Bakan Şimşek yarış öncesi açıklamalarda bulundu. Şimşek artık Batman`ın hep kötü görüntülerle ekrana geldiğini belirterek bunu değiştirmek istediklerini belirtti. Bakan Şimşek, "Bisiklet sürmeyi çok iyi bir şekilde öğreneceğim. Önümüzdeki yıllarda biz burayı Türkiye`nin temel parkurlarından birisi yapacağız. Ben yetkililerle görüşeceğim. Yeni kurulan
Hasankeyf`in bütün yollarına bisiklet yolların yapılması için görüşmelerde bulunacağım. Özellikle şehirlerimizde bisiklet parkurlarının yapılması çok önemli hakikaten Avrupa`nın en güzel özelliklerinden bir tanesi. Burası çok özgün bir yer. Tutturabilirsek önümüzdeki yıllarda daha üst kategorilerde çünkü C3 ten başlamanız lazım. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha üst kategorileri buraya çekebiliriz. Tabi bu yarışmalar sonucunda Türk takımı olimpiyatlara katılmayı hak edecek. Bugünkü yapılacak yarışmalar
puanlamada önemli bir güzergah Batman için önemli olduğu kadar olimpiyatlar için de önemlidir. Biz bu yarışı önemsiyoruz" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yarışma için eldiven ve kaskını takarak yarışmacılarla beraber yarıştı. Bakan Şimşek Hasankeyf köprüsünde pedal çevirip köprüyü geçtikten sonra kazasız belasız köprüyü geçtiğini söyledi. Antrenmanla yavaş yavaş bisiklet kullanmayı öğreneceğini söyleyen Bakan Şimşek, "Bisiklet kullanmayı bırakmayacağım önümüzdeki yıllarda belki yarışmalara da katılacağım" dedi.
Maliye bakanının eşi Esra Şimşek ise eşi Mehmet Şimşek`e bisiklet kullanımında destek olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir