YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 18:21

BOYUNLARI KİLİTLENEN DEVELERİ BİRBİRLERİNDEN GÜÇLÜKLE AYIRABİLDİLER

A
A
A
BOYUNLARI KİLİTLENEN DEVELERİ BİRBİRLERİNDEN GÜÇLÜKLE AYIRABİLDİLER

Çanakkale`nin Çan ilçesine bağlı Etili köyünde düzenlenen deve güreşinde boyunları kilitlenen develer, urgancılar tarafından güçlülükle birbirlerinden ayrıldı.
Köy içindeki sahada gerçekleştirilen ve köy ihtiyaçları yararına gerçekleştirilen deve güreşini, havanın güneşli ve açık olması dolayısıyla yaklaşık üç bin kişi izledi. Saatlerce süren deve güreşlerini izlemeye gelen vatandaşlar bir yandan güreşleri takip ederken, bir yandan da deve sucuklarını yiyip, davul zurna eşliğinde eğlendi.
Güreşler sırasında bazı develer seyircilerin arasına doğu gidince heyecanlı anlar yaşanırken, boyunları kilitlenen develeri birbirinden ayırmak isteyen urgancılar da zor anlar yaşadı. Uzun süren çabalar sonunda boyunları kilitlenen develer birbirlerinden ayrılabildi. Köylü bayanların da ilgiyle izlediği Etili`deki güreşlerde ağalığı ise mandıracı Ramazan Eren üstlendi.
Etili Köyü Muhtarı Hilmi Ceylan`ın himayesinde gerçekleştirilen güreşlere Çan, Ege ve Marmara bölgesinden 60 çift tanınmış devenin katıldığını belirten tertip komitesi yetkilileri, "Elde edilen geliri köyümüzün eksik olan ihtiyaçları için kullanacağız. Güreşi izlemeye gelen devlet erkanımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticileri ile halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Güreşleri, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, siyasi partilerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda güreş sever izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Psikiyatri hastaları hünerlerini konuşturdu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı el sanatları eserlerinden oluşan sergi, Malatya Park AVM’de yapılan açılış töreni izlenime sunuldu. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde tedavi gören hastaların iş ve uğraşı faaliyetleri kapsamında yapmış oldukları dekoratif el sanatları, takı, tesbih, çanta, ahşap ve seramik ürünlerinden oluşan El Sanatları Sergisi açıldı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, yaptığı açıklamada, “Psikiyatri Servisimizde hastalarımız için terapi odası var. Hastalarımızın terapi odasında yaptığı ürünleri sergilemek için alışveriş merkezinde böyle bir stant açtık. Hastaların tedavi sürecini katkısı rehabilitasyon açısından bu gibi etkinliklerin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Esin İnce, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Doğan, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Müdürü Mehmet Soylu Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Serdar Buğday, Uzm. Dr. Orhan Yücel, Dr. Yunus Coşar, Psikiyatri Bölümü Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Kerim Uğur, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi hocaları ile psikiyatri hastaları ve yakınlarının katıldığı açılış halk oyunları gösterisi ile son buldu. Sergi, 3-6 Mayıs tarihleri arasında Malatya Park AVM’de açık olacak.