DÜNYA - 25 Mart 2012 Pazar 19:16

MANİSASPOR SÜPER LİGE VEDA ETTİ

A
A
A
MANİSASPOR SÜPER LİGE VEDA ETTİ

Spor Toto Süper Lig`in 32. haftasında Manisaspor sahasında karşılaştığı Sivasspor`a 3-1 yenilerek, ligin bitimine iki hafta kala küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşti. Siyah-beyazlılar bu sonuçla Ankaragücü`nden sonra ligden düşen ikinci takım oldu.
Manisaspor 3 topunun direkten döndüğü maçta Sivasspor`a evinde 3-1 mağlup oldu. Ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla göz dolduran Manisaspor ikinci yarıdaki büyük çöküşle kendisini bir alt ligde buldu. Manisaspor, 32. haftayı 32 puanla kapattı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Bu aldığımız yenilgi ile matematiksel olarak Spor Toto Süper Lig`e veda ettik. Artık amacımız bundan sonra önümüzdeki 2 haftayı en iyi şekilde geçirip bir dahaki
senenin hesaplarını yapmak. Oyunla ilgili konuşulacak fazla birşeyin olduğunu düşünmüyorum. Çalkantılı geçen iki haftadan sonra bu şekilde mücadele etmemizde iyiydi aslında, pozisyonlarımız da çok, maçın hakkımız olmadığını düşünüyorum" dedi.
Çok zor bir maç olduğunu vurgulayan Manisaspor`un forvet oyuncusu Kahe, "Takımın kazanması için gereken her şeyi yaptık, futbol kuralları içerisinde ama olmadı. Bir tane gol attım ama o gol de ofsayt gerekçesiyle sayılmadı, Orda bana göre ofsayt yoktu, çünkü sonuçta Isaac`in pozisyonla hiç bir alakası yoktu. Zaten böyle hakem hatalarına bu sahada alıştık. Sanki rakip takım gibi gördük hakemi. Bizi ezmek için aldığı karalar çıktı. Bugün de bunlara yenisi eklendi. Çok da fazla konuşmaya gerek yok" diye
konuştu.
Manisasporlu genç futbolcu Murat Gürbüz Erol da, "Bence bu gün konuyu özetlemek gerekiyorsa Manisaspor takım olarak çok iyi oynadı. Bence sahadan galip gelmesi gereken Manisaspor olması gerekiyordu. Ama futbolun nasıl bir oyun olduğuna herkes biliyo zaten. Sivasspor kazandı. Bu saatten sonra artık iki maç kaldı ligin bitmesine, bu iki maçı da iyi bir şekilde oynayıp ligi bitirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
SİVASSPOR CEHPESİ
Her iki takım açısında da çok zor bir maç geçtiğini belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise şöyle konuştu:
"Maç tabi ki Manisaspor için daha zordu, çünkü bizim hedefimiz başka, Manisaspor`un hedefi daha başkaydı. Bizim amacımız buradan 3 puan ile ayrılıp yukarıdan kopmamaktı. Gerçekten zaman zaman iyi oynadık, kimi zamanda istemediğimiz şekilde oynadık. Galatasaray maçından sonra böyle zor ve gerilimli bir maç oynamak kolay değildi ama arkadaşlarımız girdiği pozisyonları çok iyi değerlendirdiler. Manisa takımı için de üzgünüz ama ben kuvvetlenerek tekrar çok iyi bir şekilde döneceklerine yürekten inanıyorum.
Onlara da başarılar diliyoruz. Son 6 maçta çok iyi oynamıştık, bir tek Ordu maçında skora yansıtamamıştık, bugün hem skora yansıttık hem de deplasmanda bu iki maçı kazandık. Takımı tebrik ediyorum ama tabiki de daha işimiz bitmedi. Önümüzde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Samsun maçları var. Onları da iyi bir şekilde bitirirsek o zaman çok iyi yerde bitirmiş olacağız ligi."
Sivasspor takımının bu yılın en iyi takımı olduğunu dile getiren Çalımbay, "Hakikaten biz çok büyük sıkıntılar yaşayarak buralara kadar geldik ve arkadaşlarımız hiç bir zaman bıkmadan, usanmadan çalışarak geldik. Belkide herkesin gözünde `Sivasspor ikinci ligi garantiledi` gibi düşünüyorlardı. Ama biz yılmadık yıkılmadık buralara kadar geldik. Şimdi kalan iki maçımızı da kazanıp sezonu iyi bir şekilde kapatmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Her iki takım açısında da kritik bir karşılaşma olduğunu dile getiren Sivassporlu Erman Kılıç, "Manisaspor`un durumunu biliyorduk, 1 hafta antrenmana çıkmadılar. Bizimde hedeflerimiz vardı. Bu hedefler doğrultusunda mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Çok da iyi oynadığımız söylenemez, Manisaspor iyi oynadı. Manisaspor`a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.
Maçta Sivasspor adına ilk golü kaydeden Kadir Bekmezci ise, "Bu maç iki takım içinde çok önemliydi. Manisaspor`un düşmemek için kader maçıydı. Bizimde hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için mutlaka kazanmamız lazımdı. Zor da olsa maçı 3-1 kazandık, mutluyuz" yorumunda bulundu.
Sivassporlu Muhammed Ali Atam da Manisaspor`un çok iyi mücadele ettiğini ifade ederek, "Bizde iyi mücadele ettik. Manisaspor`un direkten dönen topları oldu. Biraz da şans bizim yanımızdaydı. Bizim hedefimiz ilk 8`de yer alıp play-off oynamak, bu yüzden daha çok mücadele etmemiz lazımdı. Bunu yaptık. Hedefimiz doğrultusunda inşallah önümüzdeki maçları da kazanıp play-off`a kalacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan AÜB Üniversiteler Tanıtım Fuarı EBYÜ’de gerçekleşti Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından üçüncüsü düzenlenen ve gençlerin geleceklerini planlama sürecinde önemli rol oynayan Üniversite Tanıtım Fuarları, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde devam ediyor. Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversite Tanıtım Fuar’ına Prof. Dr. Hasan Mandal, Erciyes Üniversitesi Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Abdullah Gül üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Fatih Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kazım Karahocagil, Ardahan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Lise öğrencilerinin üniversiteler, bölümler, meslekler, üniversite yaşamı, üniversitelerin sunduğu imkânlar ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirildiği fuar kapsamında Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’ne gelen çok sayıda üniversite adayı öğrenciler; hem Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteleri tanıma fırsatı buldu hem de katılımcı üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek hayalindeki üniversite ve meslek hakkında detaylı bilgi edindi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde devam eden Üniversite Tanıtım Fuar’ı hakkında Rektör Levent, “Üniversiteler olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinde tek önceliğimiz öğrencilerimizi yetiştirmektir. Aday öğrencilerimize kendimizi tanıtmak ve öğrencilerimizin bilinçli bir gelecek seçimi yapmasında yardımcı olmak adına bu fuarların öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yaratacağını ve özellikle kariyer planlaması süreçlerinde öğrencilere fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi. AÜB’de yer alan 14 katılımcı üniversitenin stantlarını ziyaret eden Rektör Levent, öğrencilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek fuarın hayırlı olmasını temenni etti.
Bayburt Bayburt’ta ’Uluslararası Müzeler Günü’ etkinliklerinin açılışı yapıldı Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla Dede Korkut Kent Müzesi konferans salonunda program düzenlendi. Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen açılış programında, müzeler ve müzecilik üzerine konuşmalar yapıldı. Açılış programında konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt’ta bulunan iki müzenin turizme büyük katkı sağladığını ifade ederek, "Biz hep Bayburt nasıl gelişir, Bayburt’un gelişmesi nasıl olabilir diye konuşmalar yapıyoruz. Benim ilk günden beri şahsi kanaatim şudur ki; Bayburt’un gelişmesi kültür ve turizmle olur. Avrupa’da ödüller alan, yüz akı olan 2 müzemiz var. Bu müzelerin daha çok bilinmesini, şehir merkeziyle bağlantısının daha çok sağlanması gerektiğini düşüyorum. Bayburt’a gelen misafirleri bu müzelerimize yönlendirmemiz gerekiyor" dedi. Turizm ve kültür etkinlikleriyle Bayburt’un kalkınacağını belirten Vali Eldivan, programa katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri bağlama eşliğinde Bayburt ve çeşitli yörelerden türküler seslendirdiler. Bayburt Dede Korkut Şehir Müzesi’nde düzenlenen program Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz’un müzecilik hakkındaki sunumları sonrasında sona erdi. Programda Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, kurum müdürleri yer aldı. 3 gün boyunca sürecek etkinlikler, 21 Mayıs Salı günü saat 13.30’da Bayburt Kalesi’nde uçurtma şenliğiyle devam edecek.