YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 09:15

BEBKA`DA ASLAN PAY BURSA`NIN

A
A
A
BEBKA`DA ASLAN PAY BURSA`NIN

Vali Şahabettin Harput, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı`nın (BEBKA) 2011 yılı teklif çağrısında dağıtılan toplam 27 milyon TL`lik bütçenin 15 milyon 659 bin TL`sini Bursa`daki projelerin aldığını söyledi.
BEBKA`nın 2011 yılı teklif çağrısında Bursa`dan 241, Eskişehir`den 91, Bilecik` den 36 proje müracaat etti. Yapılan değerlendirmelerde toplam 27 milyon 119 bin 986 TL`lik bir bütçe dağıtılacak. Vali Harput, dağıtılan toplam 27 milyon TL`lik bütçenin 15 milyon 659 bin TL`si Bursa`daki projeler için öngörüldüğünü dile getirdi. Uygulamanın zamanında bitirilmesinin BEBKA tarafından takip edileceğini ifade eden Harput, "Uzmanlar hem rehberlik yapacak, hem denetleyecek. Böylece kendi alanındaki hizmet bekleyen ya da o alanda gelişme kaydetmek isteyen firmalara önemli bir motivasyon unsuru sağlanacak. Proje hazırlamak ciddi bir iştir. Bir insanın kendine inanması, bir şirketin kendine inanması, kendini geliştirmesi, topluma hizmet etmesi, ülkeye faydalı olması adına yapmış olduğu bir çıkıştır. Kendine güvenin bir göstergesidir" diye konuştu.
Bursa`nın proje dağılımında 3 il arasında birinci olduğunu ifade eden Harput, "Bursa`da projelerin yüzde 50`sinden daha fazlası var. Bu Bursa`ya yakışan bir durumdur. Ama biz hala çok daha fazla projenin gelebileceğini düşünüyoruz. Yeni sektörlerde proje teklif çağrılarına çıkacağız" dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Ayva, “Medeniyetimiz çok iyi bir referans. Sürdürülebilir bir anlayışımız var” Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engellilerin geleceği konusunda Türkiye’nin dünya ile yarışma konusunda çok iyi bir yerde olduğuna dikkat çekti. Ayva, “Medeniyetimiz çok iyi bir referans” dedi. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Geleceğin Engellileri, Engellilerin Geleceği” konulu söyleşisiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (ZBEÜ) konuk oldu. Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Ayva, Türkiye’nin engellilerin geleceği konusunda dünya ile yarışında çok iyi konumda olduğunu söyledi. Aynı zamanda medeniyetin de iyi bir referans olduğunu; gelecekten ümitli olduğunu söyleyen Ayva şöyle devam etti: “Biz hep beraber engellilerin geleceği, geleceğin engellilerinin bugünkü haliyiz. Değişime, gelişime açık bir topluluğuz. Gelecekte de oluşacak toplumda gelişen, değişen insanlar topluluğu şeklinde bir karakter ortaya konacaktır. Toplumda engellilik kültürünün çok yanlış anlaşıldığını ve maalesef çok kötü noktalara gittiğini biliyorum. O yüzden de bu değişimin, gelişimin hayal edilebilir bir şeyin çok ötesinde olduğunun farkındayım. Geçmişten hiç bahsetmek istemiyorum. Zaten gençler de geçmişle karşılaştırmayı pek sevmiyor. Ben şahsen yarını ve dünyayla karşılaştırmak istiyorum. Çünkü gerek Avrupa, Amerika, Uzakdoğu, Afrika, Asya ülkelerindeki tecrübem; Türkiye’nin dünyayla bu konuda yarışma konusunda çok iyi olduğunu, çok iyi bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Bunun da sürdürülebilir bir nitelik taşıdığını; çünkü medeniyetimiz buna katkı veriyor. Zemin oluşturuyor. Medeniyetimiz çok iyi bir referans. Sürdürülebilirlik, insan, engellilik anlayışımız var. O yüzden ben gelecekten ümitliyim.” ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; üniversitenin engelsiz bayrak ödüllerindeki başarısına dikkat çekti. Özölçer, “Günümüzde önemli bir gündemi oluşturan engellilik konusu ve bu konuda yapılması zaruri olan çalışmaların her fırsatta dile getirilmesi oldukça kıymetlidir. İnsan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir adım hiçbir strateji dünyaya refah, mutluluk ve adalet getirmeyecektir. Engelli bireylerimize karşı gereken sorumluluğun bilincinde olarak bizler de üstümüze düşen görevlerin farkındayız. Bu farkındalıkla beraber bilim ile teknolojiyi temel alarak evrensel değerler bilincinde yenilikçi ve uygulanabilir çözümler sunmak önceliğimizdir. İşte bu çözümler ışığında temel hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanılabilmesi için ortaya çıkan engelsiz üniversite kavramı oldukça kıymetlidir. Engelsiz üniversite kapsamında önem arz eden engelsiz bayrak ödüllerinde üniversitemiz 2018 yılından itibaren YÖK tarafından düzenlenen engelsiz bayrak ödülleri kapsamında 14 turuncu bayrak yani mekanda erişim, dört yeşil bayrak eğitimde erişim, iki program nişanına sahiptir” ifadelerine yer verdi.
Eskişehir 2. Uluslararası Opera Günleri başladı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Açılış konserinde sahnede Litvanyalı opera sanatçısı Stein Skijervold (Bariton) yer alırken, piyanoda ona Prof. Dr. Anatol Jagoda eşlik etti. Konserin ardından öğrenciler Stein Skijervold ile masterclass gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan2. Uluslararası Opera Günleri açılışında bir konuşma yaptı. Tüzün, yaptığı konuşmada, Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, II. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışında şunları söyledi: “Sizinle burada olmaktan çok mutluyum. Devlet Konservatuarı olarak Opera Anasanat Dalı’nda öğretmenlerimizle beraber bir etkinlik düzenlemek istedik ve bunu başardık. Bu sene de bunu devam ettirerek ikincisini gerçekleştirmek bizim için oldukça değerli ve özel. Bizim olan bu başarı için hepimizi tebrik etmek istiyorum” dedi. “Opera sanatı zor bir yol” Açılışta katılımcılara seslenen Doç. Dr. Sancar Tunalı ise, “Opera bölümümüzde Türkiye’nin farklı operalarından çok sayıda önemli opera sanatçısı hocamız ve bizi hem yurt içi hem yurt dışında en güzel şekilde temsil eden güzel öğrencilerle birlikteyiz. Opera sanatı zor bir yol. Bu yolda yürümenin bize çok değerli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Düzenlediğimiz II. Uluslararası Opera Günleri ileride de gerçekleştireceğimiz birçok etkinliğin teminatıdır diyoruz. Bu süreçte bizlerle olanlara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 2. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışına, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı Başkanı Doç. Sancar Tunalı’nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım gösterdi. Ayrıca, II. Uluslararası Opera Günleri beş gün boyunca konserler ve masterclasslar ile Devlet Konservatuvarında devam edeceği belirtildi.
Eskişehir Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşama destek vermek ve obeziteye dikkat çekmek için ‘18 Mayıs Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde doğa yürüyüşü düzenlendi. Her yıl 18 Mayıs’ta düzenlenen ‘Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi tarafından obeziteye dikkat çekmek için Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşü düzenlendi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, başkan yardımcıları ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, sağlıklı yaşamı destekleyen vatandaşların katılımıyla renkli anlara sahne olan etkinlikte, sağlıklı yaşama dikkat çekildi. Katılımcılar, doğanın sunduğu huzurlu ortamda, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurgulayan bir yürüyüş gerçekleştirirken, katılımcılar arasında bulunan Nil bebek dikkat çekti. Etkinlikte obeziteye dikkat çekerek bir konuşma yapan Dr. Babur Mimtaş, “Düzenli fiziksel aktivite obezite, inme, diyabet, kanser gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır. Obezite tedavisinde, bireyin kararlılığı ve yaşam tarzı değişikliklerini benimsemesi büyük önem taşımaktadır. Amaç kişiye özel vücut ağırlığı kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin riskleri azaltmak, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak yaşam kalitesini yükseltmektir “ şeklinde konuştu.