YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 12:18

ÖZER ÖОRETMEN İÇİN OKULUNDA ANI KÖŞESİ

A
A
A
ÖZER ÖОRETMEN İÇİN OKULUNDA ANI KÖŞESİ

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz hafta kap krizi sonucunda hayatını kaybeden öğretmen Özer Onay için görev yaptığı Celal Toraman Anadolu Lisesi`nde anı köşesi oluşturdu.
Okuldaki öğretmen ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerini yazdıkları defterin de yer aldığı anı köşesinin bir hafta süreye açık kalacağını bildiren müdür Mehmet Arslan, Özer öğretmenin çok sevilen bir eğitimci olduğunu söyledi. Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi`nde önceki hafta sonu ani ölümü ile çalışma arkadaşlarıyla öğrencilerini üzüntüye boğan Özer Onay için hazırlanan anı köşesi ilgi gördü. Büyük boy fotoğrafının yer aldığı anı köşesini karanfillerle süsleyen öğretmen ve öğrenciler açılan deftere de Özer öğretmenle ilgili düşüncelerini yazdılar. Özer Onay`ın çok sevilen bir eğitimci olduğunun altını çizen okul müdürü Mehmet Arslan, ``Ani ölümü bizi çok üzdü. Okul koridorunda düzenlediğimiz anı köşesi büyük ilgi gördü. Bütün öğretmen ve öğrenciler Özer Onay ile ilgili duygularını yazdılar. Kendisini unutmayacağız`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli TRSM danışanlarının etkinliği yoğun ilgi gördü Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle hazırladıkları etkinlik yoğun ilgi gördü. Denizli Devlet Hastanesi TRSM danışanları Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi drama hocası Selahattin Onan ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları tarafından hazırlanan müzik ve şiir konseri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programdan sonra Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının iş uğraş terapisi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi hocalarının desteğiyle ortaya çıkardıkları resim, yağlı boyamalar ve el örgüsü ürünleri inceledi. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de kamu hastanelerinde Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bulunduğunu ve bu merkezlerde ağır ruhsal problemi olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verildiğini belirtti ve şöyle devam etti: “ Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizde amacımız, ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve destekleme çalışmalarını yapmak, hastalık durumlarının takip ve tedavisini gerçekleştirmek, topluma ve hasta yakınlarına çeşitli eğitimler vererek hastalarımızı her yönden topluma kazandırmaktır. Bugüne kadar kamudaki 2 TRSM’de 2 bin 500 hastamıza ulaşıldı. Yine toplamda 1472 aktif kayıtlı danışanımız bulunmakta ve günlük yaklaşık olarak 70-75 danışan merkezlerimizden destek almaktadır. Bugün de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının hazırladığı etkinliğe katıldık. Danışanlarımızın söylediği şiir ve şarkılarla çok keyifli dakikalar geçirdik. Merkezimizde çalışan sağlık çalışanlarımıza ve danışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.