YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 11:22

ERCİŞ ŞEKER FABRİKASI`NDA ŞUBE BAŞKANLIОI SEÇİMİ

A
A
A
ERCİŞ ŞEKER FABRİKASI`NDA ŞUBE BAŞKANLIОI SEÇİMİ

Türkiye Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Erciş Şubesi`nin 7. Olağan Genel Kurul toplantısı geniş bir katılımla yapıldı.
Haydarbey Mahallesi`nde bulunan Erciş Şeker Fabrikası`nın misafir yemekhanesinde yapılan olağan genel kurul toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlandı. Ardından, Geçici Divan Başkanlığı`na Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök seçildi. Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyetlerinin ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Daha önce üyelerin belirlediği 110 delegeden, 107`sinin oy kullandığı genel kurul toplantısında Halis Halifeoğlu ile Yavuz Şahin Şeker-İş Erciş Şubesi Başkanlığı
için yarıştı. Yapılan seçim sonucunda rakibine büyük bir oy farkı atan Yavuz Şahin 73 oy alarak Şeker-İş Erciş Şubesi`nin yeni başkanı oldu. Eski Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ise 32 oy aldı. Yapılan seçim sonucunda Şube Başkanı Yavuz Şahin olurken, İdari Sekreterliğe Abdulmetin Atakul, Mali Sekreterliğe Abdulbaki Vural, Yönetim Kurulu`na Kemal Çiftci, Aydın Gür, Denetim Kurulu`na Necdet Ayçil, Savaş Barış, Zülfikar Sağlam. Disiplin Kurulu üyeliklerine İdris Çelik, Resul Çelik, Abdurrahman Elçi, Üst Kurul
Delegelerine ise Seracettin Çelik, Kamil Fidan, Nihat Güler, İsmail Gürbüz, İbrahim İşleyen, Yavuz Şahin, İhsan Şahiner, Şemsettin Teker, Ali Yaşar ile Rüstem Yılmaz seçildi.
Seçim sonunda delegelere hitaben bir teşekkür konuşması yapan Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, kendi yönetimine oy veren veya vermeyen herkese şahsı ve yönetimi adına teşekkür etti. Fabrika işçileri olarak birlik içinde hareket edeceklerini belirten Şahin, ilçenin tek sanayi tesisi olan Erciş Şeker Fabrikası`nı hak ettiği yere getireceklerini söyledi.
Yapılan genel kurul toplantısını Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, birim amirleri, Ağrı, Muş, ve Kars Şeker-İş şube başkanları ile çok sayıda davetli izledi. Türkiye Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Erciş Şubesi`nin 7. Olağan Genel Kurul toplantısı olaysız bir şekilde sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsrail’in alıkoyduğu Sumud Filosu aktivistleri İstanbul’a getirildi Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve uluslararası sularda İsrail tarafından alıkonulan Küresel Sumud Filosu’nda bulunan 18’i Türk vatandaşı toplam 59 aktivist, Türk Hava Yolları’nın özel uçuşuyla İstanbul’a getirildi. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler, sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, yaptıkları açıklamalar dikkat çekti. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu kapsamında 12 Nisan’da İspanya’nın Barselona kentinden hareket eden filo, farklı ülkelerden katılımlarla büyüyerek 39 ülkeden 345 katılımcıya ulaştı. Filo, 29 Nisan gecesi Girit Adası açıklarında uluslararası sularda İsrail ordusunun müdahalesine maruz kaldı. Müdahale sonrası çok sayıda aktivistin alıkonulduğu öğrenildi. İsrail güçlerince alıkonulduktan sonra Yunanistan’ın Girit Adası’na çıkarılan aktivistler, Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen özel uçuşla İstanbul’a getirildi. Heraklion Havalimanı’ndan kalkan uçakla gerçekleştirilen uçuş yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde, İstanbul Havalimanı Mülki İdari Amiri İlker Haktankaçmaz, aktivistlerin yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan 59 kişi, daha sonra sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. "Uluslararası sularda saldırıya uğradık" Aktivist İsmail Songür, "Bugün tarihi bir sürece şahitlik ediyoruz. İsrail’in yaptığı bu müdahale artık yalnızca Filistin’in değil, tüm dünyanın meselesidir. İki gün önce Girit açıklarında uluslararası sularda saldırıya uğradık. Hukuksuz bir şekilde alıkonulduk. Her şeye rağmen bu mücadele devam edecek" dedi. "Tehditlere boyun eğmedik" Aktivist Muhammet Özdemir ise, "Burada İsrail askerleri tarafından alıkonulan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiçbiri tehditlere boyun eğmedi. Şiddete boyun eğmedi. Yaşadıklarımız bu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı. "Tarihi bir süreçten geçiyoruz" Aktivist Ayçin Kantoğlu da yaptığı açıklamada, "Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Filistin’de yaşananları yakından gördük. Bu yaşananlar tüm dünyanın dikkatini çekmesi gereken bir tablo. Bu sürecin herkes için ibretlik sonuçları olacağına inanıyorum" diye konuştu. İstanbul Havalimanı’nda karşılanan aktivistler sağlık kontrolleri için adli tıp kurumuna götürüldü.