YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 11:47

AОIR KIŞ KOŞULLARI YOLLARA DAHA FAZLA ZARAR VERDİ

A
A
A
AОIR KIŞ KOŞULLARI YOLLARA DAHA FAZLA ZARAR VERDİ

Adıyaman Valiliği İl Özel İdare tarafından ağır kış koşullarında bozulan yollar için asfalt yamalama sezonu açıldı.
Kış koşullarının çetin geçmesi yolların bozulmasına neden oldu. Kış koşullarının bitmesinin ardından İl Özel İdare ekipleri bozulan yollarda yama yapma çalışmalarına başladı. İlk olarak Gazihan Dede yolu yamalandı. Karayolları`ndan aldıkları malzemelerle yama çalışmalarına başlayan İl Özel İdare, ihalesini yaptığı asfalt plentinin faaliyete geçmesiyle birlikte kendi malzemesini kendisi üretecek.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Karayollarından destek aldıkları müddetçe çalışmaların devam edeceğini belirterek, yama çalışmalarının başladığını fakat asfalt çalışmalarının Mayıs ayı içerisinde başlayacağını kaydetti.
2012 yılı asfalt programını açıklayan Doğan, "2012 yılında 65 kilometre yolu asfalta hazır hale getireceğiz. 124.7 kilometre 1. kat asfalt, 67.25 kilometre 2. kat asfalt, 17.9 kilometre stablize, 7 kilometre kilitli parke taş yapılacak" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de servis aracı ile parktaki şev taşlarını böyle çaldı Sultangazi’de bir kişi, parktaki şev taşlarını çalarak servis aracına yükleyip oradan ayrıldı. Olay anı ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Hırsızlık anını kayda alan vatandaş, "Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum" diye tepki gösterdi. Olay dün sabah saat 10.00 sıralarında Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’ndeki Hemşire Dilek Akcabelen Parkı’nda yaşandı. Servis aracı ile parka gelen bir kişi, parkta çevre düzenlemesi için kullanılan şev taşı olarak bilinen taşları yerinden söküp servis aracına yükleyerek götürdü. Durumu fark eden bir vatandaş ise bir yandan o anları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alıp bir yandan da "Adama bak ya parktaki taşları çalıyor. Böyle bir zihniyet yok şuna bakar mısınız bu ne rezillik ya. Şurada parkta oturuyordum. Şuraya bir tane servis aracı geldi ve otobüsün geçtiği yolun oraya park etti. Yürüyerek geldi. Çevre düzenlemesi için yapılan güzel taşlardan 2 tanesini ağır taşlarda yani. Bunları aldı ikisini şurada park ettiği araca yükleyerek gitti. Yani şuna şaşırdım. Kahvede taş çalıyorlar ama parktan nasıl taş çalıyorlar onu da ilk defa görmüş oldum. Ayıptır ya ne güzel yapmışlar işte bak park herkes oturuyor burada" dedi. O anlar kamerada Servis aracı ile parka gelen şahıs, şev taşlarını çalarken durumu fark eden bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde şahsın, yerinden söktüğü şev taşlarını taşıyarak servis aracına yükleyerek çaldığı görülüyor.
Diyarbakır Ata tohumu çiftçinin yüzünü güldürüyor Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde ata tohumu eken çiftçinin yüzü gülüyor. Çüngüş ilçesi Yukarışehler köyünde çiftçilik yapan Hasan Çelik, bu yıl ektiği ata tohumlarının boyunun 2 metreye yaklaştığını söyledi. Yaklaşık 15 dönümlük arazisine ata tohumu buğday eken Hasan Çelik, gübre ve ilaç kullanmamasına rağmen beklentisinin üzerinde bir büyüme gördüğünü söyledi. Bu yıl yağışların da iyi olmasından kaynaklı ekinlerinin güzel boy verdiğini ifade eden Çelik, “Tarlalarımıza bu yıl ata tohumu buğday ektik. Geçen yıl bulduğumuz ata tohumunu çoğaltmayı hedefliyoruz. Bölgemizde ilk defa geçen yıl ekim yaptık. Yaptığımız ekimden beklentimizin üzerinde verim aldık. Bu bizleri daha çok ekim yapmaya sevk etti. Bu yıl 15 dönümlük arazime ata tohumu buğday ektim. 2023 Kasım ayında tohumu toprakla buluşturduk. Buradan elde edeceğimiz tohumları arttıracağız. Böylelikle ata tohumu buğdaya yöneleceğiz. Ekim yaptıktan sonra gübre ve ilaçlama yapmamamıza rağmen buğdayımız yaklaşık 2 metreye ulaştı. Bu durum görenleri şaşırtıyor. Biz de emeklerimizin karşılığını alacağımız için mutluyuz. Temmuz ayında başaklar olgunlaştıktan sonra buğdayımızı biçeceğiz. Bereketli bir yıl olacağına inanıyoruz” dedi. Ata tohumu buğdayın özelliğinin ekildikten sonra hiçbir şekilde kimyasal madde kullanılmadan organik yetiştiği belirtildi. Çüngüş bölgesinde ilk ata tohumunu eken çitçi Hasan Çelik, ürününü gören tüm çiftçilerin bu tohumdan istediğini sözlerine ekledi.