DÜNYA - 26 Mart 2012 Pazartesi 12:47

ORDUSPOR`DA CULIO KADRO DIŞI

A
A
A
ORDUSPOR`DA CULIO KADRO DIŞI

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, pazar günü oynanan Gençlerbirliği maçının ardından bir TV kanalına, "Sezon sonu Galatasaray`a dönmek istiyorum" diye açıklama yapan Arjantinli futbolcu Emmanuel Culio`nun, haftaya oynanacak Galatasaray maçında kadroya alınmayacağını söyledi.
Nedim Türkmen, Güzelordu İlköğretim Okulu`nda öğrencilerle bir söyleşiye katıldı. Beraberinde Brezilya`nın Flamengo takımından transfer edilen Bruno, Eren Albayrak ile birlikte öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başkan Nedim Türkmen, okul çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Türkmen, pazar günü oynanan Orduspor-Gençlerbirliği maçının ardından Lig TV`ye verdiği röportajda, "Sezon sonu Galatasaray`a dönmek istiyorum" diye açıklama yapan Emmanuel Culio`ya tepki göstererek, "Bu
açıklamanın zamanı değildi. Biz gitmek isteyen oyuncuyu tutmayız. Bir Culio gider, 3 Culio ayarında futbolcu alırız" dedi.
"SÖZLEŞMEYİ 5 YILA ÇIKARTMIŞTI"
Türkmen, şu açıklamada bulundu:
"Biliyorsunuz biz Culio`yu geçen yıl Galatasaray`dan satın alma opsiyonlu bir şekilde kiraladık. 350 bin euro verdik. Haziran ayında 1.5 milyon euro verdiğimizde oyuncu 4 yıllığına bizim. Hatta sezonun başlamasından 1-1.5 ay sonra Culio bana geldi ve `Bu sözleşmeyi 5 yıla çıkartalım` dedi. Ben de `tamam` dedim. Ama ondan sonraki süreçte özellikle Galatasaray Teknik Direktörü`nün `Arda`nın gideceğini bilseydim, Culio`yu bırakmazdım` şeklindeki açıklama ile oyuncumuzun kafası karıştırıldı. Ve sürekli
gündeme getirildi. Oyuncu bana geldi ve `Ben Galatasaray`da oynamak istiyorum, sezon sonu dönmek istiyorum` dedi. Ben de `Ligler bitsin haziran ayında konuşuruz, gitmek isteyen oyuncuya biz dur demeyiz. Orduspor`un üzerinde hiçbir oyuncu olamaz. Bir Culio gider 3 tane Culio getiririz` dedim. Ama dünkü maçtan sonra yaptığı açıklamanın yeri de zamanı da yersiz olmuştur. O yüzden de Galatasaray maçında Culio oynamayacaktır. Çünkü Orduspor çok büyük bir camiadır. Biz zaten gitmek isteyen oyuncuyu tutamayız.
Buna hakkımızda yok. Hukuken de bizim elimizde olmasına rağmen oyuncu ayrılmak isterse bizim yapabileceğimiz bir şey olmaz. Bilemiyorum maçtan sonra bunu hangi düşüncelerle yaptı ama doğru olmamıştır. Orduspor taraftarı tepki gösterdi, biz de tepki gösterdik. Sonuçta profesyonelsiniz, haziranda gidersiniz. Türkiye`de futbol çok ince çizgide geçerken, haftaya Galatasaray maçı varken bu açıklamayı yapması doğru değil. Gitmek isteyeni tutamayız. 1 Culio gider, 3 tane Culio ayarında oyuncu getiririz."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir