ASAYİŞ - 26 Mart 2012 Pazartesi 16:59

KORCAN ÇELİKAY: "HERKES İKİNCİ LÜ SORUYORDU, İLK DEFA BİRİNCİ LÜ SORANI GÖRDÜM"

A
A
A
KORCAN ÇELİKAY: "HERKES İKİNCİ LÜ SORUYORDU, İLK DEFA BİRİNCİ LÜ SORANI GÖRDÜM"

"Futbolda Şike" davasında ifade veren tutuksuz sanıklardan Sivasspor Kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe maçında yediği ilk golde kasıt olup olmadığının sorulması üzerine, "Kesinlikle kasıt yok. Bana herkes ikinci golü soruyordu, ilk defa ilk golü soran birini gördüm" dedi.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuksuz sanık İlhan Çelikay`ın savunmasına geçildi. Çelikay, Sivasspor`un kalecisi olan kardeşi Korcan Çelikay`a şike konusunda yardım ettiği yönünde iddialar olduğunu belirterek, "İddiaları kabul etmiyorum. Yusuf Turanlı ile yaptığım telefon görüşmesinde Fenerbaçe`nin Sivasspor`u yeneceğini söylüyorum. 16`da 15 yapmış bir takıma yenecek demek şike ile bağdaştırılamaz. Ben Sivasspor maçından sonra keşke Stoch`un golünü
yeseydi, kendi hatasından gol yemeseydi diyorum. Ne kardeşim ne de ben bu iddiaları kabul etmiyoruz. Araba mevzusuna gelince, Korcan Beşiktaş`tan Sivasspor`a kiralandı. Oraya gittikten sonra da `bir araba alabilir miyiz` dedi. Korcan internetten araba bakıyordu, bana da `git şu arabaya bak` diyordu. Arabayı krediyle almak istedik. Şike olsa niye krediyle alalım?" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Korcan şike yapsa sana söyler miydi?" diye sordu. İlhan Çelikay da, "Bilmiyorum onun bileceği
iş. İnsan bazen olaylara ailesini katmak ister, ya da istemez. Biz bu iddiaları kabul etmiyoruz. Eğer şike yapsaydı ben Korcan`ın şike yaptığını hissederdim" diye karşılık verdi.
İlhan Çelikay`ın ifadesinin ardından Sivasspor`un kalecisi olan kardeşi Korcan Çelikay`ın savunmasına geçildi. Korcan Çelikay savunmasında, "Sivasspor-Fenerbahçe maçında hatalı bir gol yedim ve sonuç olarak karşınızdayım. Bu maçtan önce başka bir maçta böyle bir gol yeseydim kötü kaleci olacaktım. Şike çok iğrenç bir kelime, bunu kabul etmiyorum. Benimle ilgili ne pazarlık söz konusu, ne de bir teklif var. Yusuf Turanlı ile maddi manevi birçok konuda görüştüm. Beşiktaş`a gitmemle ilgili Yusuf Turanlı ile
görüştüm. Eğer Beşiktaş`a döneceksem ücretime zam olsun diye konuştuk" diye konuştu.
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, Çelikay`a, "Sen yukarıda bir film çevrildi, kabak bize patladı dedin mi" diye sordu. Çelikay ise, "Emniyette tanımadığım kişilerin konuşmaları soruldu. Bende bunları tanımadığımı söyledim. Daha sonra sorgulamamın ardından bir polis konuştum. Gerçekten bunlar olmuş mu diye sordum. O da evet olmuş, bizim yorumumuz böyle dedi. Bende atlar tepişir, eşekler ezilir, biz de eşek olmuşuz" dedi.
Daha sonra üye hakim Çelikay`a, "Sivasspor-Fenerbahçe maçında birinci golü kimin attığını hatırlıyor musun?" diye sordu. Çelikay ise hatırlamadığını söyledi. Bunun üzerine üye hakim, "Sanki o pozisyonu defalarca izleyince topa elin gitmek istemiyor gibi" deyince duruşma salonundan tepkiler yükseldi. Araya giren Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yani şunu soruyoruz, ilk yediğin golde kasıt var mı?" diye sordu. Korcan Çelikay ise, "Kasıt yok. Benzer golü Volkan Demirel de yedi. Topa beklenmedik bir şekilde vurdu.
Kesinlikle kasıt yok. Bana herkes ikinci golü soruyordu, ilk defa ilk golü soran birini gördüm" dedi.
Daha sonra sanık avukatları duruşmada sürekli futbol terimleriyle konuşulduğunu belirtince Mahkeme Başkanı Ekinci, "Şu anda bizden daha uzman bir mahkeme yok bu konuda" diye konuştu.
Duruşmada Çelikay`ın ardından savunmasını yapan kaleci antrenörü Murat Öztürk ise beraatini istedi.
Tercüman Samet Güzel de savunmasında, "Benim görevim Brezilyalı futbolcularla bağlantıyı kurmak, problemlerini çözmek. Bana isnat edilen suç Trabzonspor-Bursaspor maçında Vederson ve Sercan Yıldırım aracılığıyla teşvik primi verilmesi. Ben Sercan Yıldırım`ı yeşil sahalar haricinde hiçbir yerde görmedim. Gökçek Vederson da bizim kulübümüzde oynmamış, iyi bir dostum. TFF, kulüplerden hiçbir futbolcunun alacaklarının olmadığına dair bir belge istiyordu. Vederson belgeyi imzalamamıştı. Alaattin Yıldırım,
bana `Vederson`u arayarak belgeyi imzalamasını ister misin` dedi. Olay bu" diye konuştu.
Güzel, telefon tapeleriyle ilgili de, "O konuşmalar Brezilya`dan transferi yapılacak 3 futbolcuyla alakalıydı" dedi.
Tutuksuz sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Müdürü Serkan Acar ise kulüplerinin yasa dışı örgüt olarak adlandırılmasının en yaralayıcı hakaret olduğunu vurgulayarak, "Bunları asla kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Kulübü hiçbir şekilde usulsüz bir şey yapmamıştır. TFF`den alınan paranın şike olarak kullanılması söz konusu değildir. O paralar Topuk Yaylası için yapılan paralardır ve görüşmeler de o görüşmelerdir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray “Alkol yok ki baba” dedi, hem 2.37 promil alkollü hem de ehliyetsiz çıktı Aksaray’da hem ehliyetsiz hem de alkollü direksiyon başına geçen sürücü, “Alkol yok baba” dese de yapılan alkol muayenesinde 2.37 promil alkollü çıktı. “Önce 1 bira içtim” diyerek cezadan kurtulmaya çalışan sürücü daha sonra özür dileyerek, “Ailemle sıkıntım var baba” dedi ama 32 bin 393 TL cezadan kurtulamadı. Olay Cumhuriyet Mahallesi TOKİ Caddesi’nde yaşandı. Edinile bilgiye göre, şehir genelinde yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliğiyle huzurunu sağlamak için Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi ekipleri TOKİ’den şehir merkezi istikametine seyreden 51 KL 884 plakalı otomobili durdurdu. Tedirgin hal ve hareketlerinden şüphelendikleri F.M. (30) isimli sürücüyü alkol muayenesinden geçiren polis ekipleri sürücünün hem 2.37 promil alkollü olduğunu hem de ehliyetsiz olduğunu belirledi. Alkol muayenesinin ardından Basın mensuplarının “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna “Alkol yok ki baba” diye cevap veren F.M.’ye 2.37 promil alkollü çıktığı hatırlatılınca bu kez de “1 tane bira içtim abi” dedi. Ardından “Ben özür dilerim” diyen sürücü bu kez de ailesiyle sıkıntısı olduğunu belirterek, polis ekiplerinden aracın bağlanmamasını rica etti. Tüm bahanelerine rağmen cezadan kurtulamayan sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL ceza kesilirken, ehliyetsiz ve alkollü şahsa araç teslim ettiği için de araç ruhsat sahibine de 12 bin 977 TL olmak üzere toplam 32 bin 393 TL para cezası kesildi. Sürücü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Araç ise ruhsat sahibine teslim edildi.