YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 14:41

BURDUR`DAN `OKUL SÜTÜ` PROJESİNE DESTEK

A
A
A
BURDUR`DAN `OKUL SÜTÜ` PROJESİNE DESTEK

Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı `Okul Sütü Projesi`ne destek verdi.
Başbakan Erdoğan`ın `Okul Sütü Projesi`ni açıklamasına Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak sevindiklerini belirten Başkanı Kamil Özcan, projenin yetiştiricilerin kalkınmasını sağlayacağını belirtti. Özcan, ``Okul Sütü projesi kapsamında her gün yaklaşık 7 milyon 63 bin öğrenciye ücretsiz süt dağıtılacak. Okul öncesi ve ilköğretim 5`inci sınıfa kadar olan öğrenci haftanın beş günü, en az 200 mililitre süt içecek. Senelerce merkez ve il birliklerimizce dile getirilen projenin hayata geçmiş olması, biz üreticileri çok mutlu etmiştir`` dedi.
Sağlıklı nesiller için süt içme alışkanlığını ilköğretim çağında kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özcan, ``Süt içme alışkanlığı küçük yaşta kazandırılan bir Türkiye`de süt tüketimi de üretimi de artacaktır. `Okul Sütü` projesi inanıyorum ki yetiştiricinin belini büken, sütteki fiyat dengesizliklerinin de bir nebze olsun çözümü olacaktır. Süt tüketimi artınca, çeşitli bahanelerle sürekli fiyatı düşürülmeye çalışılan, tüketicinin gözünde güvensiz kılınmaya çalışılan süte çözüm olacaktır`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir