YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 17:32

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

A
A
A
KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bursa`da Kütüphane Haftası kutlamaları Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Şehir Kütüphanesi bahçesinde 48. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen törene Vali Vekili Samet Ercoşkun, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Aykut Bayraktar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Belediyenin kültüre önemli katkılar yaptığını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, teknolojiye bağlı olarak bilgiye ulaşmanın çok çeşitli yollarının bulunduğunu hatırlattı.
Bilgisayar ortamındaki verilerin kütüphaneler kadar sağlıklı olmadığını vurgulayan Karadağ, "Zaman içinde bir CD silinebilir, bilgisayar çökebilir. Ancak kütüphanedeki 500-600 yıllık eserler, hala ilk günkü gibi korunuyor. Nüfusumuzun yüzde 60`ı 30 yaş altında. Bizler anne babalar olarak çocuklarımızı en az haftada bir kez kütüphanelere yönlendirmeliyiz. Gençlerimiz tabi ki kafelere gidecek ancak oralara ayırdıkları zamanın bir bölümünü de kütüphanelere ayırmalılar" dedi.
Vali Vekili Samet Ercoşkun da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin kütüphanelere verdikleri önemin takdire şayan olduğunu vurguladı. Ercoşkun, kütüphanelerin günümüz şartlarında yeniden gözden geçirilmesi ve çocuklar için daha cazip hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Aykut Bayraktar da günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okulların sadece yüzde 10`unda kütüphane bulunduğunu belirterek, bu tablonun hiç de iç açıcı olmadığını kaydetti.
Törende konuşmaların ardından şehir kütüphanesi ve halk kütüphanesine en çok gelen okurlar, ödüllendirildi. Bu arada etkinlikler kapsamında İlköğretim okulları arasında düzenlenen "Benim için Kitap nedir?" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Etkinliğin sonunda resim yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi ziyarete açıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da kar yağışına karşı tedbir alındı İstanbul’da beklenen kar yağışına karşı Kartal’da 50 araç göreve hazır tutularak, 150’den fazla personel müdahaleye hazır halde nöbet tutacak. Türkiye’nin bazı kesimleri ve İstanbul’da yoğun kar yağışı uyarısı üzerine Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın başkanlığında Kartal Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü Yerleşkesi’nde Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Yaşanabilecek olumsuzluklara etkin ve yerinde müdahale etmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıya ilgili birim müdürleri katıldı. Toplantıda yoğun kar yağışıyla birlikte yapılacak çalışmaların yanı sıra ilçede yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı önlemler konuşuldu. Tuzlama çalışmalarından sokak hayvanlarına kadar pek çok farklı konuda önlemlerin gözden geçirildiği toplantıda, 50 aracın göreve hazır tutulmasına ve 150’den fazla personelden oluşturulan 12’den fazla ekibin vardiyalı olarak müdahaleye hazır halde nöbet tutmasına karar verildi. Kartaş Belediyesi ekipleri 7/24 teyakkuzda Ekipler, başta kar yağışı olmak üzere çatı uçması, ağaç ve dal devrilmesi, buzlanma ve su baskını gibi pek çok olumsuzluğa hemen müdahale edecekler. Muhtemel buzlanma durumlarına karşı nöbetçi eczaneler, sağlık kurumları, ibadethaneler, muhtarlıklara tuz bırakılacak. Ayrıca ilçede 13 farklı noktada tuz yığınağı yapıldı ve ilk etapta 450 ton tuz kullanıma hazır hale getirildi. Kar yağışının daha uzun sürmesi veya buzlanmanın daha yoğun olması halinde 2 bin ton tuz ve bin ton solüsyon da ekiplerin kullanması için takviye edilecek. Öte yandan zaman zaman hızını artıran rüzgâr ve fırtına nedeniyle Kartal’da yerinden sökülen ve kırılan bazı ağaçların ve dallarının tehlike oluşturması nedeniyle harekete geçen Kartal Belediyesi ekipleri, farklı pek çok noktada çalışma yaptılar. Ekipler tehlike oluşturan dalları ve ağaçları budayarak, muhtemel can ve mal kayıplarını önlediler.