ASAYİŞ - 27 Mart 2012 Salı 15:14

MALATYA ADLİYESİ`NE SİLAHLA SALDIRAN ŞAHSA 4 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

A
A
A
MALATYA ADLİYESİ`NE SİLAHLA SALDIRAN ŞAHSA 4 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Malatya`da, annesini vurup öldüren 4 yaşındaki oğlunun çocuk yetiştirme yurduna verilmesine itiraz ederek adliye binasına silahla saldıran şahıs 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Malatya Adliyesi`nin önünde 23 Kasım 2011 tarihinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, İsmet Polat adlı şüpheli, otomobiliyle geldiği adliye önünde tabancayla 4-5 el ateş açmıştı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanan İsmet Polat`a "Silahla tehditten" 3 yıl 1 ay 15 gün, ruhsatsız silah taşımaktan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Hapis cezası alan İsmet Polat`ın eşi Züleyha Polat (36) ise 12 Eylül 2011 günü adliye yanındaki işyerinde meydana gelen olayda 4 yaşındaki K.P. isimli küçük oğlunun, burada otomatik av tüfeğiyle oynarken, silahın ateş alması sonucunda öldüğü iddia edilmişti. Mahkemenin küçük çocuğu yuvaya vermesi nedeniyle İsmet Polat`ın gece adliyeye gelerek tabancayla ateş açtığını iddia etmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Radikal Eğitim Kurumu ortaokul öğrencileri mezuniyet gecesinde kep fırlattı Özel Diyarbakır Radikal Eğitim Kurumu ortaokul öğrencileri, zorlu geçen bir eğitim öğretim dönemi sonunda diplomalarını aldı. Kurum tarafından düzenlenen mezuniyet gecesine katılan öğrenciler gönüllerince eğlenip, mezun olmanın heyecanını keplerini fırlatarak yaşadı. Özel Diyarbakır Radikal Ortaokulu öğrencilerinin mezuniyet töreni Yenişehir ilçesinde özel bir konferans alanında açık havada gerçekleşti. Mezuniyet törenine, kurumun yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Müzik ve sahne performanslarıyla davetliler büyük bir coşku yaşadı. Kep atma töreni adeta görsel bir şölene dönüşürken, törende diplomaları verilen öğrenciler anons edilerek geçiş töreni düzenlendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özel Radikal Okulları Eğitim Koordinatörü Şahin Demir, Radikal ailesi olarak bu mezuniyetin bir son olmadığını, büyük adımlara ve amaçlara bir başlangıç olmasını dilediğini kaydetti. Demir, “İnsan hayatında çok önemli anlar vardır. Doğmak, ilk adımı atmak, okumaya başlamak ve bugün olduğu gibi eğitimin simgelerinden olan kep giymek en önemli anlardır. Bizim için mühim olan bu anların değerini bilmektir. Doğmak ne kadar önemli ise bunun önemini ve büyüklüğünü anlamak da hayatımızın en büyük değeridir. Başta sizi büyüten ve büyük emeklerle bu seviyeye getiren anne ve babalarınıza, fedakar ve özverili öğretmenlerinize, kısacası emeği geçen herkese en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu başlangıç çok yüksek ve iddialı üniversiteleri kazanmanıza vesile olsun dileklerimle mezuniyetinizi kutlarım" dedi.