YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 19:04

KAHTA`DA 48. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

A
A
A
KAHTA`DA 48. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI

Adıyaman`ın Kahta ilçesinde, Kütüphane Haftası kutlandı.
Kahta Kültür Merkezi`nde yapılan kutlamalara, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Akbulut, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İlçe Emniyet Müdürü Ergün Ülgür, Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, çok sayıda kurum amiri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç`ın kitap okumanın öneminden bahsettiği konuşmasının ardından, kitap okuyan farklı kişilerin hayatlarını anlatan belgesel izlendi ve Kahta`da en çok kitap okuyan öğrencilere kitap hediye edildi. Öğrencilere ve vatandaşlara kitaplarını Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Akbulut, Gazeteci-Yazar Naif Karabatak ve Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci verdi. Kahta Kaymakamı Metin Esen, "Değişik hallerde bulunan insanların zor
şartlarda kitap okumak için kendilerine zaman ayırmaları karşısında kendimi mahcup hissettim. Bizlerin onlardan daha fazla zamanı var. Bu öğrenci arkadaşlarımızın kitap okuması benim bu mahcupluğumu bir nebze olsun giderdi. Öğrencilerimizin okumak için bizi sürekli rahatsız etmesini, bize bu kütüphaneler yetmiyor yenilerini yapın demelerini istiyorum. İnşallah diğer arkadaşlarımız da bu değerli arkadaşlarımız gibi kitap okurlar" ifadelerini kullandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci de konuşmasında, Kuran`daki ilk ayetin "oku" olduğunu vurgulayarak okumanın ne kadar önemli olduğunu ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Gazeteci-Yazar Naif Karabatak`ın yazdığı ve Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği "Google Efendi" oyunu sahnelendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Karla kapanan yollar aşıldı, 2 hasta sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz kış koşullarına rağmen harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, kapanan yolları aşarak iki hastaya zamanında müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, Mazgirt ilçesine bağlı Örenici köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Can’ın genel durum bozukluğu ve bacaklarda uyuşma şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurması üzerine ekipler hızla harekete geçti. 29 Aralık’ta gerçekleşen vakada, kış şartlarının zorlaştırdığı yol koşullarına rağmen 112 Acil Sağlık ekipleri hastanın evine kadar ulaşarak ilk müdahaleyi yerinde gerçekleştirdi. Mehmet Can, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde rahatsızlanan 74 yaşındaki Sakine Kaymaz için de zamanla yarışıldı. Kar nedeniyle kapanan köy yolları iş makineleriyle açılırken, 6240 nolu 112 Acil Sağlık ekibi yaklaşık 3 saat süren yoğun ve koordineli bir çalışmanın ardından hastaya ulaştı. İş makinesi ve ambulans desteğiyle güvenli şekilde hastaneye nakli sağlanan Kaymaz’ın tedavisine başlandı. Yetkililer, en zorlu kış şartlarında dahi sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı. Her iki hastaya da geçmiş olsun dilekleri iletildi.