YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 09:30

ERCİYES`E KAR YAОDI

A
A
A
ERCİYES`E KAR YAОDI

Hava sıcakları yurdun büyük bir bölümünde hissedilir şekilde azalmaya başladı. Gelen soğuk hava ile birlikte Erciyes Dağı`na 2 santimetre kar yağdı.
Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.Bunula birlikte Kayseri`de, hafta başından itibaren hava sıcaklığı hissedilir şekilde düştü. Erciyes Dağı`nda gelen soğuk hava ile birlikte 2 santimetre kar yağdığı bildirildi. Kayak merkezinde ise kar kalınlığı 195 santimetre olarak ölçüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Türkiye Yüzyılı maarif modeli Muğla’da tanıtıldı Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla’daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı. Toplantının ilk yarısında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin farklı başlıklar altında masaya yatırılarak eğitim yöneticilerine tanıtıldığı belirtildi. Yapılan sunumda, modelin beceri odaklı, sadeleştirilmiş içeriğe sahip olduğu ve öğrenciyi zihinsel, sosyal, duygusal, hissi, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak gören bütüncül eğitim yaklaşımını benimsediği vurgulandı. Maarif Modeli’nin uygulanmasıyla birlikte, temel eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması, anaokulu eğitiminin zorunlu hale getirilmesi, mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi, yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi, öğretmenlik mesleğinin statüsünün yükseltilmesi gibi gelişmelerin kaydedileceği ifade edildi. Toplantının ikinci yarısında ise Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında, Ankara’da düzenlenen toplantının gündem maddelerinin görüşüldüğü belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu ve Türkiye’nin vizyonuna uygun bireyler yetiştirmeyi amaçladığını belirterek, modelin bireysel farklılıklara ve yetkinliklere dayalı eğitim sistemine geçişi sağlayacağına vurgu yaptı. Yeni müfredatın, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanacağı belirtildi. Tanıtım toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, il müdür yardımcıları ve ilçe millî eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Samsun Bakır: "Muhtarlarımızla birlikte çalışacağız" AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır, ”Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle daha mutlu ve daha kalkınmış bir Kavak için çalışacağız” dedi. AK Parti Kavak İlçe Başkanlığı tarafından ilçede bir düğün salonunda muhtarlarla toplantı düzenlendi. Toplantıya muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında yeni seçilen ve görevlerine devam eden muhtarlarla bir araya gelen Başkan Onur Bakır, muhtarlarla birlikte Kavak için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Muhtarlara hitap eden Bakır, "Sizler görev yaptığınız mahallelerinizde bizlerin gözü, kulağısınız. Halkımızın öncelikli istek ve taleplerini tespit edecek bizlerde ileteceksiniz ki sorunların çözümü noktasında harekete geçelim. Unutmayınız ki ilçemizin sorunlarını birlikte çözeceğiz. Bugün yaklaşık 80 mahalle muhtarımız burada. Sizlerle birlikte el ele gönül gönüle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Mahalle muhtarları ile Kavak için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirten Bakır, "31 Mart seçimlerinden sonra vatandaşlarımızın tercihiyle sizler mahallelerinizde bizlerle halkımız arasındaki köprü olma vazifesini üstlendiniz. Görevlerinizin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için güzel ilçemiz Kavak’ın her mahallesi birbirinden kıymetli. Önümüzdeki beş yılda her zaman sizlerin yanında olacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini değerlendirip, sizlerin de katkıları ve destekleriyle ilçemizde hizmetimize hizmet katmaya devam edeceğiz. Rabb’im önümüzdeki beş yıllık bu yeni dönemi güzel hizmetlerle geçirmeyi nasip etsin" diye konuştu. Bakır’ın konuşmasının ardından tek tek söz alan mahalle muhtarları da hem kendilerini tanıttı hem de mahallelerinin öncelikli taleplerini iletti. Toplantı sonunda AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Kavak Muhtarlar Derneği Başkanı Kasım Kayhan’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.