YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 11:19

48.KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
48.KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, 48. Kütüphane Haftası dolayısıyla Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kütüphanelerin fiziksel koşullar ile kitap ve yayın çeşidi anlamında çok iyi durumda olduğunu belirtti.
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, 2010-2011 yılı verilerine göre Antalya`da yaklaşık yüzde 40-45 oranında okuyucu artışı olduğunu, Antalya merkezde 70 bin olan okuyucu sayısının 115 bine yükseldiğini bildirdi. Yüksel, kitap sayısının da artış göstererek 300 bine ulaşıldığını kaydetti.
Antalya İl Özel İdaresi tarafından Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi için 2012 yılında kullanılmak üzere 200 bin TL ödenek ayrıldığını belirten Yüksel, hedeflenen çalışmalar sonunda kütüphanenin daha konforlu hale getirileceğini ifade etti.
Programda Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdür Yardımcısı Kerim Atılgan tarafından `En Çok Okuyan Okuyucu` ödülleri okuyuculara verildi.
Program kapsamında ayrıca 1978 yılından bu yana Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı ilçelerine 22 mahalle, 5 köy olmak üzere toplam 27 durakta hizmet veren, 5 bin 244 adet kitap ve dergi çeşidi ile 2011 yılı sonu itibariyle bin 505 kayıtlı üyesi ve bin 100 okuyucunun da araç içerisinde kitaplarla buluştuğu Gezici Kütüphane ile Kitap Sergisi`nin açılışı yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu Adana’da 25’incisi düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’nin resmi açılışında "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" oyuncu Meral Çetinkaya’ya verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adana Valisi Mustafa Yavuz ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı katıldı. Festivalin açılışında konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise organizasyonun uluslararası bir sanat buluşmasına dönüştüğünü belirterek, "Festivalin sahnelenen oyunlarının ötesinde kurduğu bağlar ve buluşturduğu kültürlerle Adana’yı uluslararası bir sanat merkezine dönüştürdü. Her yıl salonları dolduran binlerce sanatseverle tiyatronun sınır tanımız gücünü ortaya koymuştur" diye konuştu. Tiyatro sanatına uzun yıllar emek veren isimlerin onurlandırıldığı "Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü" de sahibini buldu. 2005 yılından bu yana verilen ödülün bu yılki sahibi oyuncu Meral Çetinkaya oldu. Çetinkaya, törende yaptığı konuşmada, "Dünya Tiyatro Günü’nde böyle bir ödül almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Tiyatroları ve Sabancı Vakfı çok önemli bir festivali gerçekleştirmiş ve devam ettiriyor. Umarım nice yıllara devam eder. Tiyatro birbirimizi kollayacağımız, kucaklayacağımız sanat. Sanat iyileştirir. Yaşasın tiyatro, yaşasın sanat. Gerçekten bu yaşımda bana böyle umut verdiniz." dedi.