YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 11:38

RANA`YA BAKAN DİNÇER DESTEОİ

A
A
A
RANA`YA BAKAN DİNÇER DESTEОİ

Marmaris Şehit Ahmet Benler İlköğretim Okulunu birincilikle bitirdikten sonra eğitim ve öğretimini İstanbul`da sürdüren Türkiye`nin en genç roman yazarı Rana Demiriz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`den destek sözü aldı.
Sivil Toplum Kuruluşları platformu çalışmaları için İstanbul`da bulunan Bakan Dinçer, toplantı sonrasında genç yazar Rana Demiriz`i kabul ederek tebrik etti. Genç yazarı yaşıtlarına örnek olduğu için tebrik eden Bakan Dinçer, her türlü desteğin kendisine verileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı tarafından destek sözü alan Rana Demiriz, kitaplarını imzalayarak Bakan Dinçer`e verdi.
Gölgedeki Işıklar adlı ilk romanını 14 yaşında yazan Rana Demiriz, ikinci romanı Yüzleşmeyi 15 yaşında ve 3. romanı Donmuş Ateşi de 16 yaşında yazdı. Bu başarısı ile genç yazarlara örnek olan Rana ayrıca kitap okuma ve kitap sevgisi konusunda birçok seminere katılmıştı. Verdiği seminerlerden çok sayıda dönüş alan Rana, bu konuyu sosyal sorumluluk olarak algıladığını ve çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini söyledi.
Eğitimini İstanbul Bostancı Doğa Anadolu lisesinde 11 sınıf öğrencisi olarak devam eden Rana`nın bu başarısı uluslararası çevrelerinde dikkatini çekmiş ve geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler destekli İdea tarafından ``Dahi Türk`` ünvanı verilmişti.
IDEA NEDİR?
IDEA (Uluslararası Münazara ve Eğitim Derneği), bugüne kadar 27 ülkede forumlar düzenlemiş ve toplamda 70 bin orta öğretim, 15 bin üniversite öğrencisi ve 13 bin öğretmeni, uluslararası sorunlara çözüm üretmek üzere bir araya getirmiştir. Oluşumu 1989 yılına uzanan IDEA küreselleşen dünyada, öğrencilerin fikirlerini serbestçe ifade edip, birbirleriyle paylaştıkları bir platform yaratmak amacıyla kuruldu. Birleşmiş milletler ile işbirliği içinde, uluslararası meselelerinin bütün dünya vatandaşlarının ortak sorumluluğu olduğuna inanan IDEA, gençlerin sorumluluk sahibi, bilinçli ve duyarlı birer dünya vatandaşı olarak yetişmesini hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arda Güler boş geçmedi, Real Madrid farklı kazandı İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, konuk ettiği Alaves’i 5-0 mağlup ederken, maça sonradan giren Arda Güler de 1 gole imza attı. La Liga’nın 36. haftasında Real Madrid, sahasında Alaves ile karşılaştı. Santiago Bernabeu’da oynanan müsakada ev sahibi 10. dakikada 1-0 öne geçti. Toni Kroos’un ortasında Jude Bellingham’ın arka direkten içeriye çevirdiği top doğrudan kaleye giderek filelerle buluştu. Eflatun-beyazlılar, ataklarını sıklaştırırken, 27. dakikada Camavinga ceza sahası içerisinde son çizgiye inerek çevirdiği meşin yuvarlağı Vinicius Junior tek dokunuşla topu ağlara gönderdi. Jude Bellingham’ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Valverde sert şutunda gole imza attı ve ev sahibi bu golle soyunma odasına 3-0 önde girdi. 70. dakikada Vinicius Junior, Bellingham’ın pasında dar açıdan yaptığı vuruşta farkı 4’e çıkardı. Arda Güler’den ligde 4. gol Alaves karşısında 62. dakikada oyuna giren milli futbolcu Arda Güler, 81. dakikada fileleri havalandırdı. Sol kanattan topla ilerleyen Rodrygo, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta savunmadan seken topa düzgün bir vuruş yapan Arda, takımının 5. golünü attı. 19 yaşındaki futbolcu, 9 kez forma giydiği ligde 4. kez gol sevinci yaşadı. Real Madrid, üst üste 9. maçını kazanırken son 4 maçta kalesini gole kapattı. Carlo Ancelotti’nin öğrencileri puanını 93’e yükseltti. Bellingham 19, Vinicius 15. golüne ulaştı Real Madrid’in şampiyonluğunda önemli paya sahip olan Jude Bellingham, oynadığı son 3 lig maçında da fileleri havalandırdı. 20 yaşındaki orta saha, 27. maçında 19. golüne ulaştı. İngiliz futbolcu bu maçta 2 de asiste imza atarak 3 gole doğrudan katkı sağladı. Takımın en önemli hücum oyuncularından Vinicius Junior ise ligde 15. kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu La Liga’da 25 karşılaşmada görev yaptı.