YEREL HABERLER - 28 Mart 2012 Çarşamba 15:11

KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
KÜTÜPHANELER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kozan Karacaoğlan Kütüphanesi Müdürü Saliha Sağlam, kütüphanelerini yılda 25 bin kişinin ziyaret edip kitap okuduğunu söyledi.
Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kozan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Kütüphaneye gelerek, Saliha Sağlam`a çiçek takdim etti. Kütüphaneye kitap bağışında da bulunan ekip, müdür Sağlam`ın ve tüm kitapseverlerin haftalarını kutladılar.
Kozan Karacaoğlan Kütüphane `sinin yaşayan bir kütüphane olduğunu ifade eden Sağlam, her yıl 5 bin civarında kitap bağışı yapıldığını ifade etti. Genellikle roman ve hikaye türü kitap okunduğunun altını çizen Sağlam, kütüphanede 30 bin kitap olduğunu ve her yıl yaklaşık 25 bin kişinin kütüphaneye gelerek kitap okuduğunu bildirdi. Sağlam birçok ilde kütüphane olmamasına rağmen Kozan`da böylesine bir kütüphane olmasının ilçe halkı için bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Vincent Van Gogh’un eserinde yer alan ‘tavus kelebeği’ Siirt’te görüldü Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un eserine ilham olan, Avrupa’nın en büyük kelebek türü olan “tavus kelebeği” Siirt’te görüldü. Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde bir vatandaş tavus kelebeği görüntüledi. Tür, Avrupa’nın en büyük kelebeği olarak biliniyor. Kanat açıklığı yaklaşık 16 santimetre olan tavus kelebeği, renk ve desenleriyle görenlerin ilgisini çekiyor. Bu tür, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un "Devasa Tavus Kelebeği" eseri olarak da biliniyor. Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, İHA muhabirine, bu görülen kelebek türünün bir güve olduğunu, ülkemizde hemen hemen bulunabilecek bir tür olduğunu söyledi. Türün çok büyük olmasından dolayı dikkat çeken bir tür olduğunu belirten Prof. Satar, “Normalde bunların larvaları kavak ağaçlarının yapraklarıyla besleniyorlar. Bazen de zirai yönde zararlı olarak kabul edilebiliyorlar. Fakat çok büyük oldukları için Avrupa’nın en büyük kelebeğidir. Siirt’te de görülmesi muhtemeledir. Birçok yerde rastlanıyor, bunlar daha çok gece kelebeğidir” dedi. Resimde de görüleceği üzere bu büyük olan kelebeğin Vincent Van Gogh tarafından resmedildiğine değinen Prof. Satar, “Bununla alakalı çok kıymetli bir tablosu var. Bu da dikkatimizi çekmiştir. Çok büyük olduğu için insanların dikkatini çeken düve türüdür. Kelebeğin üzerindeki desenler çok dikkat çekici olduğu için ünlü ressam tarafından resme alınmıştır” ifadelerinde bulundu.
Kayseri Kitap Fuarı ve Şenliği 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 142 yayınevi, 72 yazarın yer aldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Kütüphaneler şehri Kayseri hedefiyle kente yeni kütüphaneler kazandıran ve öğrenci dostu şehir ödülüyle eğitimin ve öğrencinin kentteki en güçlü destekçisi olmayı sürdüren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi yoğun ilgi gören ve büyük beğeni toplayan bir hizmete daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri ve Kayserililerin gözdesi olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde, 19-28 Nisan tarihleri arasında Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenledi. Başkan Büyükkılıç’ın yarının büyükleri olacak bugünün çocuklarının geleceğe daha donanımlı, daha eğitimli ve daha nitelikli hazırlanması için ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı olarak gerçekleştirilen çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği son günlerinde de adeta ziyaretçi akınına uğradı. Açılışının yapıldığı 19 Nisan’dan buyana, çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi gören etkinlikte minikler Çocuk Kitap Fuarı kapsamında 142 yayınevi ve 72 yazarla buluşurken sahne gösterileri, spor etkinlikleri, bilimsel deney ve gösterilerle de unutulmaz bir şenlik yaşadı. Büyükşehir belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından, millet bahçesi içerisindeki etkinlik alanında gerçekleşen Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için 27 ve 28 Nisan tarihlerinde de Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, çocuklara 23 Nisan armağanı olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, hem eğlenen hem öğrenen hem de deneyimlemenin tadını çıkaran çocuklar ve onların kaliteli ve verimli bir etkinlikle buluşmasından keyif alan ailelerden büyük beğeni topladı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne Ziyaretçi Akınına Uğradı Çocuklara kitabı ve yazarları sevdiren etkinlik, 28 Nisan Pazar günü sona ererken, Hem çocuk kitap fuarı hem de şenlik için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar ve özellikle ebeveynleri Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.