YEREL HABERLER - 28 Mart 2012 Çarşamba 16:43

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ERZURUM`A 130 TRİLYONLUK ALTYAPI YATIRIMI``¦

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ERZURUM`A 130 TRİLYONLUK ALTYAPI YATIRIMI``¦

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum`a kazandırılacak olan 130 trilyonluk altyapı projesi için çalışmalarına hız verdi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında hayata geçirilecek olan ``˜Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi` ile ilgili açılış töreni Ankara`da gerçekleştirilirken, Erzurum`da ise kollar sıvandı.
Büyükşehir Belediyesi`nin, Avrupa Birliği (AB) kaynaklarından istifade ederek Erzurum`a kazandıracağı 130 trilyonluk altyapı yatırımına hız verildi. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve bu kanalla Türkiye`de hayata geçirilecek olan mali bütçesi en büyük yatırım niteliğine sahip olan projenin açılış töreni Ankara`da gerçekleştirilirken, Erzurum`da ise yüklenici firmanın çalışmalarına yoğunluk verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 64 Milyon Euro`luk ``˜Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi`nin, Erzurum`da gerçekleştirilmiş en büyük altyapı yatırımı olacağını vurgulayarak, ``Projemiz güzel Erzurum`umuza hayırlı, uğurlu olsun`` dedi.
ÇEVRE ALTYAPI YATIRIM PROJELERİNİN AÇILIŞ TÖRENİ ANKARA`DA YAPILDI
Aralarında ``Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi``nin de bulunduğu çevre altyapı yatırım projelerinin açılış ve tanıtım töreni bugün Ankara`da yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu`ndan başkan ve temsilcilerin katıldığı açılış töreninde ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek de hazır bulundu.
Erzurum`da Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ``Erzurum Atıksu Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi``nin, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) desteğiyle hayata geçirilecek en büyük yatırım olacağına vurgu yapılan açılış ve tanıtım töreninde, projenin mali büyüklüğünün ise, 64 Milyon Euro (130 trilyon) tutarında olacağı belirtildi.
ATIKSU ARITMA TESİSİ VE İÇMESUYU ŞEBEKESİ YATIRIMININ BEDELİ 64 MİLYON EURO
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ``Atıksu Arıtma Tesisi ve İçmesuyu Şebeke Yenileme Projesi`` hakkında bilgiler verdi. Erzurum`un içme suyu şebekeleri ile atık su kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesini de kapsayan projenin, 64 milyon 313 bin Euro`luk yatırım bedeline sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Küçükler, ``Erzurum`u 130 trilyonluk bir yatırıma kavuşturuyoruz. Üstelik bu yatırımın bedelinin yüzde 85`ini Avrupa Birliği karşılıyor`` diye konuştu.
Projenin hayata geçirilmesi için hibe miktarının dışında üstlenilecek maliyetin yüzde 6`lık kısmının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geriye kalan yüzde 9`luk diliminin de, Büyükşehir Belediyesi`nce karşılanacağı bilgisini veren Başkan Küçükler, söz konusu çalışma çerçevesinde Erzurum`da ayrıca 560 kilometre uzunluğunda şebeke yenileme çalışması yapılacağını dile getirdi.
Erzurum`a kazandırılacak olan bu tesisle Büyükşehir Belediyesi`nin bir ilke daha imza atmış olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, ``Bu projeyle Erzurum`daki kanalizasyon ve atık sularımız, bundan böyle arıtıldıktan sonra doğaya bırakılacak. Bu yatırımın Erzurum için çok önemli bir başka kazanımı ise, içme suyu şebekesinin yenilenmesi olacak. Çalışmalara Şubat ayında başladık. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı, havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte ilk kazmayı vuruyoruz`` şeklinde konuştu.
Küçükler, söz konusu yatırımın Avrupa Birliği fonlarından faydalanılması suretiyle Erzurum`a kazandırılacak olunmasının ise, mutluluk verici olduğunu ifade ederek, ``Biz bu projeyle Erzurum`a sadece bir altyapı yatırımı değil, aynı zamanda trilyonlar kazandırdık. Erzurum`a hayırlı ve uğurlu olsun`` dedi.
Başkan Küçükler, projenin, Aziziye ilçesindeki Şeker Fabrikası`nın bulunduğu bölgede hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.