GENEL - 29 Mart 2012 Perşembe 12:44

İHLAS KOLEJİ`NDEN İSTANBUL BİRİNCİLİОİ

A
A
A
İHLAS KOLEJİ`NDEN İSTANBUL BİRİNCİLİОİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün himayesinde başlatılan "Türkiye Okuyor" projesinin İstanbul ayağı olan "Okumak Yaşamaktır" konulu yarışmada, Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu öğrencisi Müzeyyen Küçükdoğan kompozisyon dalında İstanbul birincisi oldu.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları`nın ortaklığıyla resim, fotoğraf, karikatür ve kompozisyon dallarında düzenlenen "Okumak Yaşamaktır" konulu yarışmanın ödül töreni, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu`nda yapıldı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, NT Mağazaları Genel Müdürü Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ünlü karikatürist Salih Memecan, okul müdürleri, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve veliler katıldı. Tören öncesi bir
konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okuma başlıklı birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Okumanın önemine dikkat çeken Yıldız, okullarda okuma saatleri getirdiklerini ama bu saatlerin sadece kitap okuma olarak değil kitap seçimi, okuma kültürü, okuma alışkanlığı gibi birçok konunun işlendiği bir ders olduğunu belirtti. Okuma alışkanlığının kazandırılmasında aileye büyük önem düştüğünü söyleyen, Yıldız şöyle devam etti:
"Bir ebeveyn olarak düşündüğümde çocuklarıma okuma alışkanlığını kazandırmak benim görevimdir diye düşünüyorum. Lakin bulunduğum mevki, üstlendiğim görevler ve öğretmen kimliğimi önüme koyunca buradaki en büyük görevin öğretmenlere düştüğüne inanıyorum."
Temel sorunun kitap okumama olduğuna değinen Yıldız, "Büyükler olarak kitap okumuyoruz. Bırakalım çocuklarımız ne okumak istiyorlarsa okusunlar, kimi okumak istiyorlarsa okusunlar" dedi.
Yıldız`ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde kompozisyon dalında İstanbul birincisi olan Müzeyyen Küçükdoğan, birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayar, plaket ve madalyasını NT Mağazaları Genel Müdürü Murat Kaya`nın elinden aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir