GENEL - 29 Mart 2012 Perşembe 14:48

(ÖZEL HABER) GAZETECİ ADEM ÖZKÖSE`NİN BABASI, OОLUNDAN GELECEK İYİ HABERİ BEKLİYOR

A
A
A
(ÖZEL HABER) GAZETECİ ADEM ÖZKÖSE`NİN BABASI, OОLUNDAN GELECEK İYİ HABERİ BEKLİYOR

Suriye`de kaybolan Milat Gazetesi Yazarı ve Gerçek Hayat muhabiri Adem Özköse`nin babası Mustafa Özköse, "Oğlum Adem ve kameraman Hamit için yetkililerin daha somut adımlar atmasını bekliyorum" dedi.
Suriye`de kaybolan iki gazeteciden biri olan Adem Özköse`nin babası Mustafa Özköse, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslan Değirmenci`yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında İHA`nın sorularını cevaplayan Özköse, çocuklarından 20 gündür haber alamadıklarını kaydederek, "Milat Gazetesi Yazarı ve Gerçek Hayat muhabiri oğlum Adem ve kameraman Hamit için yetkililerin daha somut adımlar atmasını bekliyorum. Çocuklarımız kamuoyunu doğru bilgilendirme adına Suriye`deyken kayboldular" şeklinde konuştu.
Adem Özköse ve Hamit Coşkun`un mesleklerini yaparken mağdur edildiklerini söyleyen Özköse, "Basın adına bu çok büyük bir ihlaldir. Haber alma özgürlükleri engellenmiştir" ifadelerini kullandı.
Her geçen gün kaygılarının arttığını aktaran Özköse, "Sağlıklı bilgi almamıza ve onların bölgeden çıkartılması adına tüm duyarlı insanları göreve davet ediyorum. Hükümetin ve diğer siyasi partilerin temaslarını olumlu karşılıyorum. Sivil Toplum Örgütleri`nin gösterdiği ilgiden de memnunum. Ama daha bir kararlı adım atılmasını, Suriye`den çocuklarımızı sağ salim ülkelerine iade edilmelerini bekliyorum" dedi.
Özköse, edindikleri son bilgileri basından aldıklarını belirterek, "Sağlıklı olduğunu duyuyoruz. Bu bilgi, teyit edilmiş değil. Son olarak da sağlıklı olduklarını, hayatta olduklarını biliyoruz" diye konuştu.
`Ne zamandan beri haber alamıyorsunuz` sorusuna Özköse, "Kayboldukları tarih 5 Mart. Ayın 10`undan beri haber alamıyoruz" şeklinde konuştu.
Yetkililerin kendisiyle bağlantı kurup kurmadığına dair soruya da Özköse, "Hükümetimizden ve diğer muhalefet partilerinden Allah razı olsun. Bizimle hepsi ilgilendiler, bağlantı kurdular. Bu hususta gayret gösterdiklerini söylediler" karşılığını verdi.
Özköse, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, bölge milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir ve Çağatay Kılıç ile görüştüklerini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılısı Haluk Şahin Yazgı, Yüksek Fen Kurulu Üyesi Atilla Ünal, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Laloğlu, Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu, Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alacatlı, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kadir Kandemir görevden alındı. Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığına Semih İlker Sanaç atandı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcıları Murat Hardalaç ve Erdoğan Sert ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hakkı Tok görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Kürşat Bozkurt atandı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında açık bulunan; Başkan Yardımcılıklarına Selim Serkan Ercan ve İmran Gezinti, I. Hukuk Müşavirliğine Mustafa Genç atandı. Ayrıca Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan; Mersin Pazarlama Bölge Müdürlüğüne Ali Kağanoğlu, Diyarbakır Pazarlama Bölge Müdürlüğüne Fatma Musluoğlu atandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor görevden alınırken yerine Çağlar Tabak atandı.