GENEL - 29 Mart 2012 Perşembe 17:13

HATAY`DAN 700 SURİYELİ DAHA KİLİS`E GÖNDERİLDİ

A
A
A
HATAY`DAN 700 SURİYELİ DAHA KİLİS`E GÖNDERİLDİ

Hatay`ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında kurulan çadır kentte kalan 700 Suriyeli daha bugün Kilis`e gönderildi.
Suriye`den kaçarak Türkiye`ye sığınan ve bir süredir Hatay`ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı`na yakın bir yerde kurulan çadır kentlerde yaşayan sığınmacılar, her gün kafileler halinde Kilis`e sevk ediliyor. Dün 500 kişinin Kilis`e gönderildiği çadır kentten bugün de 700 kişi minibüslerle konvoy halinde yola çıktı.
İsimlerini açıklamaktan kaçınan Suriyeli sığınmacılar, kendilerine kucak açan Türkiye`ye teşekkür ederek, "Esad yönetimindeki silahlı güçlerin yaşam yerlerimize saldırması nedeniyle kaçtık. Benim 5 kuzenim Esad`ın askerleri tarafından öldürüldü. Biz canımızı zor kurtardık. Zorda kaldığımız için vatanımızı terk ettik. Şimdi Kilis`e gönderiliyoruz. Başbakan Erdoğan`ın desteğinin devam etmesini istiyoruz. Gerekirse askeri müdahale yapılmasını ve bir an önce Esad yönetiminin indirilmesini istiyoruz. Esad
giderse biz de vatan topraklarımıza döneriz" şeklinde konuştu.
Bugün 700, dün de 500 sığınmacının Kilis`e gönderildiğini belirten Suriyeli sığınmacıları götürmekle görevli Halit Yıldız, "Son bir hafta içinde 2 bin civarında Suriyeliyi Kilis`te kurulan konteynır kentlere götürdük. Bundan sonra da devam edecek" dedi.
Bugünle birlikte son bir hafta içerisinde 2 bine yakın Suriyeli sığınmacı Kilis`e gönderilmiş oldu. Önümüzdeki günlerde de sevkiyatın devam edeceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.