YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 14:29

KARAMAN, SANAL ALEMDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

A
A
A
KARAMAN, SANAL ALEMDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`nce, Mevlana Kalkınma Ajansı`nın desteklediği ile yürütülen "Karaman Tanıtım Portalı" projesi tamamlandı.
Valilik Toplantı Salonu`nda gerçekleşen tanıtım programına Vali Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, dört farklı dilde 360° sanal tur ile mekanların hikayelerinin anlatıldığı, web sitesinin sanal alemde yayınına başladığını belirtti. Orta, yaklaşık 10 bin yıllık tarihi ile önemli bir yerleşim bölgesi olan Karaman`ın tanıtım projesinin amacını "Gizli kalmış alternatif turizm potansiyelini ortaya çıkararak bölgenin gelişmesine yönelik yeni iş alanlarının oluşmasına ve bu sayede sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır" şeklinde açıkladı. Karaman`ın birçok medeniyetin izlerini taşıyan, tarih boyunca önemli bir geçiş noktası ve yerleşim yeri olduğuna işaret eden Cengiz Orta, "İlimiz, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra coğrafi olarak da İç Anadolu`nun geniş düzlüklerinden Toroslar`a uzanan birbirinden değişik doğal güzelliklere sahiptir" dedi.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da, internetin bir şehrin kendini ifade etmesinde önemli bir araç olabileceğini vurgulayarak "Dilerim ki bu proje, Karaman`ı hem ulusal düzeyde, hem de uluslararası düzeyde daha iyi, daha güzel noktalara taşır. Çünkü Karaman`dan dünyanın dört bir yanına yollar inşa edemezsiniz ama sanal ortamda dünyanın dört bir yanına anında ulaşabilirsiniz" diye konuştu.
Tanıtım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta`nın projeyi tanıtan sunumundan sonra verilen kokteyl ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayserispor, FIFA ve UEFA’ya gidecek Trendyol Süper Lig’den bir alt lige düşen Kayserispor Kulübü; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ligleri tescil etmesinin ardından FIFA ve UEFA’ya başvuruda bulunacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada; TFF’nin tüm teamülleri hiçe sayarak ligleri acele şekilde tescil ettiğini ve yaşanan gelişmeleri UEFA ve FIFA’ya bilgilendirme yapacaklarını açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada; "Kulübümüz için adalet ve eşitlik, rekabet kavramını ayakta tutan iki temel sütundur. Bu iki unsurdan birinin dahi eksikliği futbolun özünü ve sportif rekabetin meşruiyetini ortadan kaldırmaktadır. Kulübümüz; adil ve eşit rekabet anlayışının tesis edilmediği bir ortamda sahada oynanan oyunun sportif gerçeklik taşımadığının altını bir kez daha çizmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği süreçte üzülerek ifade etmek isteriz ki; kulübümüzün dile getirdiği ve ülkemizin dört bir yanından destek gören ’adil ve eşit rekabet ortamının sağlanması’ yönündeki çağrılar Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamış, aksine tüm teamülleri hiçe sayan bir yaklaşımla ligler acele şekilde tescil edilmiştir. Oysa futbolun düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, adil ve eşit rekabet talebine vereceği karşılık bu olmamalıdır. Bu nedenle kulübümüz, ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında FIFA ve UEFA nezdinde bilgilendirme yapmayı zorunlu görmüştür. Adil ve eşit rekabet ortamı futbolun vazgeçilmez bir unsurudur. Futbolu milyonlar için anlamlı ve değerli kılan yegane unsur, her takımın kazanma ihtimalini yalnızca sahada ortaya konan mücadeleye dayanmasıdır. Bu ilkenin ortadan kalktığı yerde futbolun ruhundan ve gerçek bir sportif rekabetten söz etmek mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.
Hatay HATSU,Dörtyol’u asbestli borulardan kurtarıyor Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları kapsamında 250 kilometrelik içme suyu hattının 177 kilometresini tamamladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki HATSU, "Güçlü Altyapı, Güçlü Hatay" anlayışıyla il genelindeki altyapı yatırımlarını sürdürüyor. Dörtyol ilçesinde içme suyu altyapısını modernize etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında Numuneevler, Kışlalar, Yeşil, Sanayi, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. HATSU yetkilileri, toplam 250 kilometrelik içme suyu altyapı hattının 177 kilometresinin tamamlandığını, projede yaklaşık yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildirdi. Proje kapsamında ilçede toplam 10 bin 500 abone bağlantısının yapılmasının hedeflendiği belirtilirken, bugüne kadar 6 bin 100 abone bağlantısının tamamlandığı ifade edildi. Çalışmaların özellikle Yeşil, Ocaklı ve Çaylı mahallelerinde yoğun şekilde sürdüğü kaydedildi. HATSU yetkilileri, ilçedeki mevcut altyapının yaklaşık 40-50 yıllık asbest borulardan oluştuğunu ve bu nedenle ciddi su kayıp-kaçaklarının yaşandığını belirtti. Yetkililer, eskiyen hatlar nedeniyle su kayıp-kaçak oranının yüzde 70’lere ulaştığını, yenileme çalışmalarıyla birlikte bu kayıpların önüne geçilmesinin amaçlandığını aktardı. Çalışmalar kapsamında isale hattına 700 milimetre çapında ve yaklaşık 150 yıl kullanım ömrüne sahip düktil borular döşendiği, şebeke hatlarında ise modern polietilen boruların kullanıldığı bildirildi. Yetkililer, modern altyapı yatırımları sayesinde su kayıplarının azalacağını, içme suyu iletim kapasitesinin güçleneceğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulacağını ifade etti.