YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 16:19

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM BALIKESİR`DE TEMEL ATACAK

A
A
A
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM BALIKESİR`DE TEMEL ATACAK

Körfez Havaalanı`na kurulacak olan yeni terminal binasının temelini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım atacak.
31 Mart 2012 Cumartesi günü, saat 14.00`te Balıkesir - Körfez Havaalanı`nın yeni terminal binasının temel atma töreni, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın da katılımıyla gerçekleştirilecek. Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde uluslararası uçuşlara hizmet verilecek pist yapısına sahip olan havaalanı ve temel atma töreniyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaklaşık 39 milyon TL`ye mal olacağı bilinen yeni terminal binasının 2013 yılı sonunda tamamlanması planlandığını söyledi. Kaymakam Tunç, ``Sayın bakanımız Binali Yıldırım`ın da katılacağı Balıkesir - Körfez Havaalanı yeni terminal binası temel atma törenine tüm vatandaşlar da davetlidir. Cumartesi günü sabah saatlerinde bölgeye sektör temsilcileri gelerek inceleme yapacak. Yaklaşık 39 bin TL`ye mal olacağı bilinen yeni terminal binası etap etap yapılacak. Mevcut geçici terminal binamız 675 metrekare idi. Yeni yapılacak olan kalıcı terminal binamız ise 23 bin 260 metrekare alanı kaplayacak ve modern imkanlar sunacak. 17 Kasım 2011`de başlayan çalışmanın 16 Aralık 2013 günü tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 5 milyon TL harcanarak yeni kule ve teknik bina da havaalanımıza yapılacak. İnsanımıza ve ülkemize layık, modern ve örnek bir havaalanı bölgemizde olacak. Bu sayede Edremit Körfezi her bakımdan ülkemizin en güzide cazibe merkezleri konumuna ulaşacaktır. Heyecanlı ve gururluyuz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)