YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 18:10

KASTAMONU İL TÜTÜN KURULU TOPLANDI

A
A
A
KASTAMONU İL TÜTÜN KURULU TOPLANDI

Kastamonu İl Tütün Kurulu aylık toplantısını İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün yeni hazırlanan hizmet binasında Vali Yardımcısı Atilla Kantay başkanlığında gerçekleştirdi.
Vali Erdoğan Bektaş`ın da kısa bir süreliğine katıldığı tütün kurulu toplantısına İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu ve kurul üyeleri katıldı. Vali Erdoğan Bektaş, 5 işletmeye de sigara yasağını uyguladıkları için teşekkür belgesi verdi.
Sigara ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Erdoğan Bektaş, ``Kimse sigarayı denemeye kalkmasın, ben de ne içtim, nede alışırım diye sigara bile denedim`` dedi.
``Sigaranın artık bir izahı kalmadı`` diyen Bektaş, ``Biz bu yasağı yeni başarıyoruz. 1990 yılında Amerika`da sigara içecek yer bulunamıyordu. Gerçekten bu sigara işinden mutlaka kurtulmamız lazım. Ben hayatımda hiç sigara içmedim`` diye konuştu. Vali Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmasının ardından 5 işyeri sahibine teşekkür belgesi verdi.
Vali Yardımcısı Atilla Kantay, sigaraya karşı yapılan denetimlerde başarı sağlandığını belirterek, ``Dumansız hava sahası kontrolleri, yapılan denetimlerde, başarılı olduğunu görüyoruz. 713 yere yapılan sigara yasağı denetimlerin de genelde uyulduğunu görüyoruz. Uymayan yerlere ise gerekli olan cezalar, denetim elemanları tarafından kesilmiştir. Bugün burada sigara yasaklarına uyan 5 işyerimizi de teşekkür belgesi ile ödüllendireceğiz. Teşekkür belgesi vereceğimiz işletmeler yasağı deldiklerinde verdiğimiz teşekkür belgesini de geri alacağız. Ancak, iş yerinde sigara içilmediği sabit olan ve bundan sonra da içilmeyeceğine dair söz vermek isteyen iş yeri sahiplerine de 212 53 23 nolu telefona başvurarak, ``Dumansız Hava Sahası Teşekkür Belgesi`` talep ettikleri taktirde, koşullarının uygun görülmesi halinde her iş yerine söz konusu teşekkür belgesi vermeyi de istiyoruz`` dedi.
Ayrıca Kantay, merkez ve ilçelerde görev yapacak olan sigara denetim elemanlarının da sigara içmeyen elemanlardan olacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Aile içi tartışma faciayla bitti: 1 ölü, 1 yaralı Bayram izni için Isparta’ya gelen polis memuru iki kardeş arasında evde başlayıp araçta devam eden tartışma faciayla bitti. Silahı başına dayayan polis memuru oğlunu gören baba, kendi silahını çıkartıp müdahale etmek istediği sırada tabancalardan biri ateş aldı. Polis memuru hayatını kaybetti, baba ise yaralandı. Kurşunun kimin silahından çıktığı henüz belirlenemedi. Olay, gece saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba Mustafa A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Silahları birbirlerinden almak isterken yaşanan arbede sırasında, tarafların tabancalarından birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mustafa A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayda yaralanmayan ancak tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kurşunun ise kimin silahından çıktığının henüz tespit edilemediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kocaeli İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ile kampüs binasının mülk sahibi Mehmet Şerif Kanık arasındaki kira artışı anlaşmazlığı yargıya taşındı. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Rektör Muzaffer Elmas, "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor?" dedi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etmiş, üniversite yetkilileri ise bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyince Kanık dava açmıştı. Konuyla ilgili mülk sahibinden yapılan açıklamada, "Uzmanlar tarafından emsal çalışmalar yapılmış ve ortaya çıkan kira bedeli karşı tarafa iletilmiştir. Süreç halen ilgili mahkemeler nezdinde devam etmekte olup, yargı sürecine duyulan saygı gereği konuya ilişkin detaylı değerlendirme yapılmamaktadır. Eğitim faaliyetlerinin ve öğrencilerin öneminin bilinciyle hareket edilmekte olup, sürecin sağduyu ve hukuk çerçevesinde sonuçlanması temennimizdir" denildi. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise talep edilen artış oranına tepki gösterdi. Sürece dair açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şu ifadeleri kullandı: "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor? Ne olduğu açık, üniversitemizin 5 milyon dolar harcayarak yaptığı yatırım ve Know-How." "KOSTÜ bir ticarethane değildir" Ekspertiz sürecinin objektif ve hakkaniyetli verilere dayanması gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, açıklamasına şöyle devam etti: "Ekspertize objektif ve hakkaniyetli bilgi vermek lazım. Şöyle ki: Şurada ticari faaliyet gösteren ve 6 bin öğrenci okutan bir kurumun kirasını tespit et demek var; altı yıldır boş duran, üniversiteden başka bir kurumun kiralaması çok zor olan, okul iskanlı, 21 yıllık kira kontratı olan ve kiracının 5 milyon dolar harcayarak yaptığı tadilatı da göz önüne alarak değerleme yap demek var. İkisi farklı sonuçlar doğurur. Biz de ekspertiz yaptırdık. Gayet gerçekçi. Sonuçta yargıya intikal etmiş bir durum. Adalet en doğrusuna karar verir. Tekrar ediyorum, KOSTÜ bir ticarethane değildir. Cumhurbaşkanımızın talimat ve teveccühleriyle Kocaeli’ne gelmiştir. Vakıf zihniyetiyle yönetilmektedir. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Talip Emiroğlu ile daha iyi eğitimle, daha fazla burslu öğrenci okutarak devlet büyüklerimizin itimadına layık olmaya çalışıyoruz. Bugün bin 200 öğrenciyi tam burslu okutuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı her yıl artırmaktır. Gençlerin okuma hakkını sonuna kadar savunacağız, tüccarca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz."