YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 18:11

TOROS ÇEVRE KORUMA BİRLİĞžİ KURULUYOR

A
A
A
TOROS ÇEVRE KORUMA BİRLİĞžİ KURULUYOR

Konya`da, Toros Çevre Koruma Birliği adında yeni bir birlik kuruluyor.
Birlik kuruluş çalışmaları kapsamında Beyşehir ilçesinde Yaka Manastır Mesire Alanı`nda bir araya gelen ilçe ve belde belediye başkanları hazırlanan tüzüğe onay verdi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarında Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Derbent ilçelerinin ve bağlı belde belediyelerinin de katılımıyla Toroslar bölgesindeki yerel yönetimlerin Toros Çevre Koruma Birliği adı altında aynı çatı altında bir araya geldiğini söyledi.
Niyet toplantısı şeklinde ilki Seydişehir ilçesinde gerçekleşen buluşmanın ardından bu toplantının ikincisinin Beyşehir Belediyesi ev sahipliğinde Beyşehir ilçesinde gerçekleştirildiğini belirten Taşcı ``Beyşehir Gölü Havzası Belediyeler Birliği şeklinde daha önce oluşturduğumuz birliğimizi değişen yeni ismi ve katılımlarla daha da genişlettik. Toros Dağları`nı simgelesin diye ismini Toros Çevre Koruma Birliği olarak değiştirdik. Bu birlik, aslında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın bölgesel olarak tespit ettiği, kurulması zorunlu bir oluşumdu. Hüyük ilçesi, henüz meclis kararı almadığı için şu an bu oluşumda yer alamadı. Ama ileri boyutta onlar da dahil olmak zorunda. Sanıyorum, bu havzada daha oluşumda yer alacak 10 belde daha var. Bunlar da ileri aşamada aramıza katılacaklar`` dedi.
Taşcı, amaçlarının sürdürülebilir bir çevre politikasıyla çevreyi gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir şekilde taşımak olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Dur ihtarına uymayan sürücü polisten 30 kilometre kaçabildi Bartın’da dur ihtarına uymayan sürücü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre boyunca takip edilen araç, Büyükkızılkum plajında durduruldu. Kovalamaca esnasında aracın camından yol kenarına parçalar halinde paketler atan sürücü ve yanındaki şahıs, gözaltına alınırken, araç ise incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. Bartın Gölbucağı Kavşağı yakınlarında polisin dur ihtarına uymayan 74 ABN 335 plakalı araç, polisin dur ihtarına uymadı. Hızla kaçan araç, önce sanayi tarafına ardından ise İnkumu yoluna doğru seyir etti. Arkasından polis ekipleri de aracı takip ederek, durdurmaya çalıştı. Araç İnkumu yolunu kapatan polis ekiplerini fark edeince Gürgenpınarı Köyü istikametine seyir etti. Patika ve ara yollardan Büyükkızılkum Köyü’ne doğru devam eden sürücü durdurmak için polis aracın gittiği tüm istikametlerde tedbir alan alarak yolları kapattı. Tıyırtı Rampasındaki kavşakta, bekleyen polis ekipleri, araçlar barikat kurulurken, yol kapanı da hazırlandı. Polisin kovaladığı araç, son olarak Büyükkızlkum Plajına doğru hareket etti. Plajı geçen araç, patika yola girdi. Yolun bitmesi üzerine areçtan inen şahıslar yürüyerek kaçmaya çalıştı. Arkasından gelen şehir içi trafik ekipleri tarafından şahıslar kıskıvrak yakalandı. Olay yerine gelen Asayiş ve Narkotik şube ekiplerinin de desteği ile şahıslar gözaltına alındı. Araç sürücüsünün M.Ö, yanındaki arkadaşının ise M.Y olduğu belirlendi. Kovalamaca esnasında polis ekipleri, kaçan şahısların araç penceresinden yol kenarına doğru küçük parçalar savurduğunu tespit ederken, narkotik polisleri ise paketlerin savrulduğu bölgelerde inceleme yaptı. Araç ise çekici yardımıyla Bartın Emniyet Müdürlüğü binası bahçesine gitirildi. Aracın narkotik ekipleri tarafından detaylı bir şekilde inceleneceği öğrenildi.