YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 18:33

SLOVENYA İŞADAMLARI HEYETİ ESBAŞ`I ZİYARET ETTİ

A
A
A
SLOVENYA İŞADAMLARI HEYETİ ESBAŞ`I ZİYARET ETTİ

Slovenya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ales Cantarutti, Slovenya Sanayi ve Ticaret Odası Bölge Müdürü Ante Milevoj, Slovenya İzmir Fahri konsolosu Mazhar İzmiroğlu ve beraberindeki işadamları heyeti ESBAŞ ve Ege Serbest Bölgesini ziyaret etti.
Heyette yer alan Slovenya`nın inşaat, enerji, makine imalatı, demir ve metalürji, gıda, lojistik, tekstil, bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinden önemli firma temsilcileri, ESBAŞ ve Ege Serbest Bölgesinin yatırım imkânları hakkında bilgi aldı.Türk firmalarla yatırım ve ticaret alanlarında işbirliği gerçekleştirmek isteyen Slovenyalı firmalara Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi verildi. Ayrıca Bölgede faaliyet gösteren ve ateşleme bobini ve ABS fren sistemlerinin üretimini yapan İtalyan Eldor firması ziyaret edilerek firmanın faaliyetleri hakkında heyette yer alan firma temsilcilerine bilgi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde dağlık alanda, yanmış bir aracın yakınında bir şahsın cansız bedeni bulundu. Cesedin ise kafa kısmının olmadığı tespit edildi. Ölen kişinin köyde yaşayan bir çobana ait olduğu belirlenirken, Isparta Valiliği, "Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar tüm birimlerimiz tarafından kararlılıkla ve aralıksız şekilde sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı. Olay, sabah saatlerinde Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Aydoğmuş köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağlık alanda yanmış bir aracın yakınında hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede, baş kısmı olmayan bir erkek cesedi olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmada cesedin, köyde kayıp olarak aranan 39 yaşındaki çoban Ferdi Özdemir’e ait olduğu belirlendi. Yakınlarının bölgeye getirilerek teşhis yapmasıyla kimlik doğrulandı. Jandarma ekipleri, Özdemir’in başının gövdesinden ayrıldığını tespit ederken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ferdi Özdemir’in cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırıldı. Bir önceki akşama ait görüntüler ortaya çıktı Öte yandan, Özdemir’in olaydan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Özdemir’in dün saat 19.55 sıralarında köyde bir markete girerek alışveriş yaptıktan sonra marketten ayrıldığı görüldü. Geceyi dağda geçirdiği belirlenen Özdemir’in ölümüne ilişkin araştırmaların sürdüğü kaydedildi. "Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayet" Isparta Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "5 Aralık 2025 tarihinde Keçiborlu ilçemize bağlı Aydoğmuş köyünde yanmış bir aracın yakınında F.Ö. isimli vatandaşımızın vücut bütünlüğü bozulmuş cansız bedeni bulunmuştur. Vahşice işlendiği değerlendirilen cinayetin aydınlatılması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar tüm birimlerimiz tarafından kararlılıkla ve aralıksız olarak sürdürülmektedir. Adli tahkikat, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü şekilde devam etmektedir. Faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.