YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 11:19

SAMSUN İL GENELİ TAKBİS`E GEÇTİ

A
A
A
SAMSUN İL GENELİ TAKBİS`E GEÇTİ

Samsun il genelinin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi`ne (TAKBİS) geçtiği açıklandı.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) hakkında bilgi verdi. Vali Aksoy,
yaptığı açıklamasında, ``İlimiz genelinde İlkadım, Canik, Atakum, Bafra, 19 Mayıs, Kavak ilçelerimiz 2011 yılından önce, Ladik, Asarcık, Yakakent, Salıpazarı, Çarşamba ilçelerimiz 2011 yılında, Ayvacık, Terme, Havza, Tekkeköy, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerimiz de 2012 yılının ilk üç ayında TAKBİS sistemine geçmiş olup, böylece TAKBİS sistemine geçmeyen Tapu Kadastro Müdürlüğümüz kalmamıştır`` dedi.
Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve ``Samsun modeli`` olarak da bilinen ön başvuru, internetten randevulu başvuru, banka ve Tapu Müdürlükleri arasında bağlantı harçlar ve döner sermaye ücretlerinin tahsilat işlemi, personel performans değerleme öğelerinden oluşan İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi Merkez İlkadım, Atakum, Canik ve Bafra ilçelerinde uygulandığını, Çarşamba Tapu Müdürlüğü`nün Genel Müdürlükçe değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Vali Aksoy, ``İşlem Yönetimi ve Performans Sistemi olmayan yerlerde de işleme başlandığı saat harç miktarları vatandaşların telefonlarına SMS olarak sistem üzerinden gönderilmektedir. Bu işlem tüm müdürlüklerde tamamlanmış, işlemlerin en az yüzde 10`u baz alınarak, yapılan vatandaş memnuniyeti anketi sonucunda, vatandaş memnuniyetinin Samsun`da 2011 yılında ortalama yüzde 97,7 olduğu tespit edilmiştir. İl ve ilçelerimizde toplam 1295 birimden 1291 birimin kadastrosu yapılarak, kadastro çalışmaları yüzde 99,7 oranında bitirilmiş, kadastro çalışması yapılmayan 4 birimden, 1 birim Çarşamba ilçesi Köroğlu köyü halkının itirazı nedeniyle tamamlanamamış, geriye kalan 3 birimin Havza ilçesi Boyalı, Çelikalan ve Çiftlikköy kadastro çalışmalarının 2012 yılında tamamlanması planlanmıştır`` diye konuştu.
Samsun`da 2010 yılında 97 birim 5 bin 88 hektarlık alanda ihaleli 2/B kadastrosu yapıldığını ifade eden Aksoy şu bilgileri verdi: ``Samsun Kadastro Müdürlüğü yetki alanında bulunan, 3402 Sayılı Kanun`un Ek 4. Maddesi kapsamında kadastrosu yapılması gereken 2B sahalarından, Canik ilçesi 6 birim, Salıpazarı ilçesi 5 birim ve Alaçam ilçesi 6 birim 2012 yılı Şubat ayı sonu itibariyle müdürlük imkanlarıyla tamamlanmıştır. Ayrıca, Samsun ili Alaçam, Yakakent ilçeleri 6 birim Samsun 2B 4. grup, Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri 8 birim Samsun 2B 5. grup, Çarşamba ve Tekkeköy ilçeleri 9 birim Samsun 2B 6. grup, Canik, Kavak ve Ladik ilçeleri 16 birim Samsun 2B 7. grup, Terme ilçesi 6 birim Samsun 2B 8. grup, Salıpazarı ve Terme ilçeleri 8 birim Samsun 2B 9. grup, Vezirköprü ilçesi 2 birim Samsun 2B 10. grup, Vezirköprü ilçesi 6 birim Samsun 2B 11. grup, Vezirköprü ilçesi 7 birim Samsun 2B 12. grup ve Vezirköprü ilçesi 8 birim Samsun 2B 13. grup ``˜sayısal kadastral harita yapım işi` çalışmaları devam etmektedir. Kadastro Müdürlüklerinde lokal olarak sayısal ortamda tutulan CAD verilerinin merkezi yapıya aktarımı ve tapu kayıtları ile entegrasyonunun sağlanması amacıyla, Kadastro Veri Konsolidasyonu adı altında TAKBİS III kapsamında hazırlanan web tabanlı bir uygulama ile Kadastro Müdürlüklerinden verilerin toplanması sürecinde Samsun ilinde 566 bin parsel sayısallaştırılarak, kadastro verilerinin sisteme girilme süreci tamamlanmıştır.``
Vali Aksoy, çalışmalarda özveriyle görev yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Pes dedirten görüntü; otomobilin airbaginden sünger çıktı Son dönemlerde ikinci el otomotiv alım satımında çeşitli hileler yapan dolandırıcılar, araçlarda yolcular için hayati önem taşıyan airbaglere kadar uzandı. Konya’da ekspertize götürülen otomobilin kontrolleri sırasında airbagden sünger çıkması pes dedirtti. Son zamanlarda ikinci el araçların fiyat artışları bazı dolandırıcılık olaylarına da kapı aralıyor. Dolandırıcıların bir çok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yaptıkları pes dedirtiyor. Konya’da ekspertize götürülen aracın kontrolleri sırasında airbagden şüphelenen oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, airbag içerisine yerleştirilmiş süngeri buldu. “Airbag yerinde boş olan kısma kocaman bir sünger yerleştirmişler” Araç içerisindeki en önemli hayati parçanın içerisinde sünger bulan oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, “Airbagleri sağlam olduğu söylenen bir araç geldi. Bunun bilgisini de veren büyük bir firma. Tabela çok önemli değil, ustalık önemli. Aracın airbagini kontrol ettiğimizde aracın beyin bölümünden arıza kodu çıkmadı. Direnç atılmış aracın airbaglerine ve airbagin yerinde boş olan kısmına kocaman bir sünger yerleştirmişler. Airbagin dış plastiğine de sarmış. Airbag açık dedim, satıcı bana böyle bir şey olamaz dedi. Ben de kendisine birebir gösterdim. Bunun içinde airbag yerine sünger var dedim ve ikna oldu” dedi. “Airbag testi kesinlikle her araçta yapılması gerekiyor” Airbag parçasının önemine değinen Uysal, “Böyle durumlarda bir kaza anında zor durumda kalınır. Sağlam çalışan airbag hayat kurtarır. Küçük bir airbag hayatınızı kurtarır. İnsanların hayatı bu kadar ucuz değil. Airbag testi kesinlikle her araçta yapılması gerekiyor. Bu parçaların arızalarının kesinlikle kontrol edilmesini öneriyoruz. Dış kısmında bulunan plastik parça değişmiş oluyor. O yüzden de mağduriyet oluşuyor, vatandaşlarımızı uyarıyorum” diye konuştu.
Ankara Bakan Yerlikaya: “FETÖ’ye yönelik 62 ilde gerçekleştirilen ’Kıskaç-15’ Operasyonunda 544 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen “KISKAÇ-15” operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik 62 ilde gerçekleştirilen Kıskaç-15 operasyonunun ayrıntılarını paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yerlikaya, FETÖ’cülere göz açtırmayacaklarını, milletin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan operasyon çerçevesinde; Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Batman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Düzce, Bilecik, Eskişehir, Giresun, Gaziantep, Tekirdağ, Sakarya ve Kırıkkale olmak üzere 62 ilde FETÖ’ye yönelik “KISKAÇ-15” adı verilen operasyonlar düzenlendi. Örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri, bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı, şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları ve Bylock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları tespit edildi.” Bakan Yerlikaya, operasyonlar çerçevesine Cumhuriyet Başsavcılıklarını, MİT Başkanlığını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiğini de belirtti.