YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 14:54

DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ TEKRAR FAALİYETTE

A
A
A
DÜNYANIN İLK HAYVAN HASTANESİ TEKRAR FAALİYETTE

Dünyanın ilk leylek hastanesi olarak bilinen ve Osmangazi Belediyesi`nce restore edilen "Gurabahane-i Laklakan" iki yıl aradan sonra yeniden sokak hayvanlarının yaralarına merhem olacak.
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa`ya kazandırılan "Gurabahane-i Laklakan" sokak hayvanlarının tedavisinin yapılacağı bir sağlık ünitesi olarak yeniden hizmet verecek. İki yıl önce Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği`ne (BUFSAD) devredilen "Gurabahane-i Laklakan" da Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü`ne bağlı sağlık ünitesi sahipsiz hayvanları ücretsiz olarak tedavi edecek.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın üç günü saat 10 ile 15 saatleri arası hizmet verecek olan Gurabahane-i Laklakan Hayvan Tedavi Bölümü`nde hekim ve teknikerlerden oluşan profesyonel bir ekip hazır bulunacak. Aşı, enjeksiyon ve pansuman gibi basit işlemlerin yapılacağı birimde daha ciddi vakalarla karşılaşıldığında ise hasta hayvan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi`ne sevk edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit’in “Anne Üniversitesi" başladı Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi başladı. Bu yıl Çorum Valiliği ile Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlıkları işbirliğinde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesine 65 anne ve anne adayı katılıyor. Programa katılan kursiyerlere Hitit Üniversitesi kampüslerindeki derslikler ve laboratuvarlarda mikrobiyoloji, ev kazaları, ebru atölyesi, müzik atölyesi, bağımlılıkla mücadele, eşler arası iletişim, akılcı ilaç kullanımı, kültürümüzde kadın ve aile konularında eğitimler verilecek. Eğitimler sonrasında ise Hitit Anne Üniversitesi 2024 yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlenecek. İlk ders öncesi öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi ile kişisel gelişime katkı sağlamak, aile içi iletişim, ebeveynlik gibi konularda farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Önceki yıllardan farklı olarak Hitit Anne Üniversitesinin bu yıl Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin ilçelerinden 65 anne ve anne adayına yönelik gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde etkinlik ve programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada en önemli programlarımızın başında da Anne Üniversitesi programı geliyor. Hitit Anne Üniversitesini bu yıl Çorum Valiliğimiz ile işbirliği içinde farklı bir konseptte düzenliyoruz. Valilik ve üniversite olarak ilçelerimizdeki kadınlarımıza da bir dokunuş yapmak istedik. 4 ilçemizden 65 anne ve anne adayımızı misafir ediyoruz. Yine mikrobiyolojiden akılcı ilaç kullanımına, ebrudan müzik atölyesine kadar farklı alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Amacımız, kursiyerlerimizin hem kişisel gelişimlerine katı sağlamak hem de hafızalarda yer edinecek güzel bir anı bırakmak. Bu çerçevede başta Çorum Valiliğimiz olmak üzere Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılında aramıza katılan değerli anne ve anne adaylarımıza keyifli ve faydalı bir ders dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu. Anne Üniversitesi’nde dersler 13 Mayıs’ta sona erecek. Hitit Anne Üniversitesinden mezun olacak kadınlar için 14 Mayıs günü de mezuniyet töreni düzenlenecek.