YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 15:25

YAŞLI İNGİLİZ İLE GENÇ TÜRK`ÜN EVLİLİĞžİ BEYAZ PERDEDE

A
A
A
YAŞLI İNGİLİZ İLE GENÇ TÜRK`ÜN EVLİLİĞžİ BEYAZ PERDEDE

Didim`de yaygın olarak görülen yaşlı İngiliz bayanla, genç Türk erkeğinin evliliği beyaz perdeye aktarılacak. Projenin fikir babası turizmci Ercan Elden, 23 yıllık turizmcilik hayatında gördüklerini filmde paylaşacak.
Didim`de yaygın olarak görülen Yaşlı İngiliz bayanla, Genç Türk erkeğinin evliliği beyaz perdeye aktarılacak. Projenin fikir babası Turizmci Ercan Elden(40), 23 yıllık turizm hayatında Genç Türk Erkek ile Yaşlı İngiliz bayanın evliliğine şahit olduğunu ve sonrasında yaşananları çok iyi gördüğünü belirterek konuyla ilgili senaryo yazmaya başladığını söyledi. Sektörde yer almasından dolayı yaşanan sorunları ve ilişkilerin boyutunu iyi bildiğini belirten Elden ``Hazırladığımız senaryoda Yaşlı bir İngiliz bayan ile Genç bir Türk erkeğinin evliliği anlatılacak. Tabii bu filmde alınacak konuyu genelleme yapmak yanlış olur. Farklı yerlerde büyümüş, farklı geleneklere sahip, farklı yapılarda yetişen ve yaş farkı olan iki insanın menfaatler üzerine kurulu traji komik durumu ele alınacak. Ayrıca dejenere olan bir yapıda filmde işlemeyi planlıyoruz. Amacımız aşk değil, kendine genç bir sevgili bulan kadın ile onunla parası için evlenen erkeğin samimiyetsizliği de görülecek`` dedi.
``DİDİM KAMUOYUNDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ``
Senaryonun hazır olduğunu yapım şirketiyle görüştüklerini de dile getiren Elden ``Senaryomuzu inceleyecekler. Buraya gelip görüşmelerde bulunulacak. Bunun için de görüşmelerimiz olacak. İlk aşamada Belediye Başkanımızla görüştük, destek vereceklerini söyledi. Bu konuda Didim kamuoyundan da destek bekliyoruz. Çünkü filmde işlenen bu konu Didim turizmi ve ekonomisini de etkileyen bir konu; çünkü parasını evini işini kaybeden İngiliz kadın Didim`i de terk ediyor. Bu anlamda bu olumsuzlukları da kaldırmayı planlıyoruz.``dedi. Filmi Ağrı, İzmir, Didim ve İngiltere`de çekmeyi planladıklarını da belirten Ercan Elden filmde bazı mesajlar vermeyi de planladıklarını dile getirdi.
``İNGİLİZLERDEN OLUMLU TEPKİ.``
Film projesinin duyulmasının ardından İlçede yaşayan İngilizlerden de mail yoluyla tepkiler aldığını da belirten Elden ``İngilizlere yönelik yayın yapan yerel gazete aracılığıyla projemizden bahsetmiştik. Bu konuda olumlu tepkiler geldi. Hatta başına bu şekilde evlilik gelenler de bize bununla ilgili bilgiler anlattı. Bu film projesinin güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Bu konuda sponsor desteği bekliyoruz`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hisarcık’ta öğretmenlerden Engelliler Haftası kamu spotu Hisarcık Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı Kamu Spotu büyük ilgi görüyor. Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin Engelliler Haftası dolayısıyla kendi imkanlarıyla kendilerini engellilerin yerine koyarak hazırladıkları Kamu Spotu sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğuna dikkat çeken Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer, “10-16 Mayıs Engelliler Haftasında yapacağımız etkinlikleri gözden geçirirken dijital içeriklerin çocuklara ve yetişkinlere daha çabuk ulaştığını fark ettik. Bu konuyu okul idaresiyle görüşerek öğretmen arkadaşlarla birlikte kamu spotu yapmaya karara verdik. Daha sonra neler yapabileceğimizi tartıştık ve bir kamu spotu taslağı oluşturduk. Taslağı sadece öğretmen arkadaşların desteğiyle, çalışmasıyla hayata geçirdik. Umarım çekmiş olduğumuz kamu spotu amacına ulaşır. İnsanlar farkındalık edinirler, engellilere engel olmaktan vaz geçerler. Toplumumuz engelli bireyleri kabul eder ve onları bağrına basar. Engelli bireyler toplumumuzun parçasıdır, onları kabul etmeli, onları fark etmeli ve empati yapmalıyız” dedi. Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına öğretmen arkadaşlarıyla beraber kamu spotu oluşturduklarını söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, “ Hazırladığımız video da öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalıştılar. Gönüllü olarak katılım sağladılar. Özellikle Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Nihat Koçer ve diğer bütün öğretmenlerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Umarım toplum olarak almamız gereken mesajı alırız. Engelli bireylerimize engel olmayıp, onlara yardımcı oluruz, onların halinden anlayıp, onlara daha anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşırız” diye konuştu.